Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković potvrdio: Privedeni HDZ-ov čelnik iz Požege razriješen je dužnosti

Premijer Andrej Plenković rekao je da misli kako je HDZ-ov čelnik Zavoda za socijalnu skrb u Požegi, koji je priveden zbog obiteljskog nasilja, već razriješen dužnosti. Njegovim slučajem bavit će se lokalni HDZ, sukladno statutu stranke. ‘Ne da je to bizarno, nego je nedopustivo’, komentirao je Plenković činjenicu da je za nasilje optužen čovjek zadužen za socijalni sustav u jednoj sredini

Odgovarajući na pitanje novinara kad će parlamentarni izbori, rekao je kratko: ‘2024.’

Na optužbe oporbe da DORH ne može raditi neovisno i da se na Odvjetništvo radi pritisak, odgovorio je protupitanjem: ‘Što oporba kritizira, koji pritisak, tko to kaže?’.

‘To su potpune nebuloze. Ja ne znam gdje ti ljudi žive, s čim se bave’, kazao je, ponavljajući priču o dvije Hrvatske. Rekao je da je to potpuno imbecilna teza oporbe, ‘imbecilna laž’.
‘Osam godina slušam: svi ste lupeži, ili ste izdajnici. Nema argumenata. Njih vodi mržnja, frustracija, nije lako biti osam godina u oporbi, a sigurno će i ubuduće biti u oporbi’, rekao je Plenković.

Do kraja mandata ostalo je još puno posla, ustvrdio je, najavljujući da će se između ostalog donijeti uredbe o plaći u državnom i javnom sektoru, radit će se na provedbi zakona o upravljanju državnom imovinom, stupa na snagu inkluzivni dodatak, zakon o turizmu…

Odbacio je teze o ‘hladnom pogonu’ Vlade do izbora. ‘Naš pogon je sve, samo ne hladan’, poručio je.

Za eventualne ankete u sklopu predizbornih aktivnosti rekao je: ‘Ankete ne postoje, njih nema’.(tportal)