Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Užas na sjeveru Hrvatske: Pijan bacio bombu i ozlijedio ženu, policija ga jedva svladala

Nakon što je u muškarac u Velikoj Gorici ubio dvije žene, stiže nova vijest o stradavanju još jedne žene. U dvorištu obiteljske kuće u Ulici Augusta Šenoe u Svetom Križu 55-godišnji muškarac bacio je oko 13 sati eksplozivnu napravu koja je nakon aktivacije ozlijedila 52-godišnju ženu.
Ona je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje joj se pruža liječnička pomoć, a težina ozljeda naknadno će se okvalificirati.
Kad su na mjesto događaja stigli policajci, muškarca su morali uz primjenu sredstava prisile privesti u policijsku postaju.

Nakon sigurnosnog pregleda u odjeći je pronađena i izuzeta ručna bomba, a ujedno je alkotestiranjem utvrđeno da je pod utjecajem alkohola.

Očevid i kriminalistička istraživanja su u tijeku te nakon utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja slijedi pravna kvalifikacija o kojima će policija, poručili su, obavijestiti javnost.

N1 neslužbeno doznaje da se radi o muškarčevoj poznanici i da su imali sukob osobne naravi koji je danas kulminirao.

Nešto ranije muškarac Velikoj Gorici usmrtio je suprugu i potom se zatvorio u kući koju je okružila policija, oko podneva je počinio samoubojstvo, a kako se doznaje usmrtio je i majku. (N1)