Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Dosta posla za policiju – rješavaju razbojništvo, krađu, love pijane za volanom…

U Karlovcu počinjeno razbojništvo
Jučer u popodnevnim satima u Karlovcu, gradska četvrt Rakovac, nepoznati počinitelj uz prijetnju hladnog oružja izvršio je razbojništvo nad 56-godišnjom djelatnicom trgovine mješovitom robom i otuđio novac. U cilju otkrivanja počinitelja policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Krađa mobitela
Jučer je u policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 50-godišnjaka da mu je dana 26. prosinca 2023. godine, u ugostiteljskom objektu u Duga Resi nepoznati počinitelj otuđio mobilni telefon. Materijalna šteta je više stotina eura.

U prometnoj nesreći u Žakanju teško ozlijeđeno dijete
Jučer oko 13.55 sati, u mjestu Kohanjec, općina Žakanje dogodila se prometna nesreća. Biciklom bez zaštitne kacige upravljalo je dijete kojem je na nizbrdici otkazao uređaj za kočenje te zbog nemogućnosti zaustavljanja skrenulo u lijevo i udarilo u žičanu ogradu te palo preko bicikla i teško se ozlijedilo. U svezi događaja slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pod utjecajem alkohola prouzročili prometne nesreće sa materijalnom štetom
Jučer u 19.10 sati u Karlovcu, na Baniji, 49-godišnjak upravljao je teretnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,80 promila i jutros u 02,20 sati u Karlovcu, Mostanje, 29-godišnjak upravljao je osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,95 promila te su prouzročili prometne nesreće sa materijalnom štetom. Vozači je su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Recidivist upravljao automobilom pod utjecajem alkohola
Jučer je na nadležni općinski sud uz optužni prijedlog doveden 32-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja kojeg su dana 29. prosinca 2023. godine u popodnevnim satima policijski službenici zaustavili u Duga Resi. Kontrolom su utvrdili da je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,41 promila, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 22 dana, novčanu kaznu od 2120 eura te osam mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.