Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Građani novu 2024. dočekali na gradskim trgovima

Iza nas je najluđa noć u godini. Diljem zemlje organiziran je doček 2024. Građani su uživali uz dobru zabavu, hranu i piće.
Zagrepčani i njihovi gosti veselo su uz pjesmu, zdravicu i ples ušli u Novu godinu, bogat program održavao se na više lokacija u središtu grada, a na glavom trgu zabavljali su ih grupa Let 3 i Zagrebačka filharmonija.

Najluđu noć u godini Zagreb je, poput većine hrvatskih gradova, obilježio bez novogodišnjeg vatrometa, koji su zamijenili atraktivni vizualni efekti.
Osječani i njihovi gosti staru su godinu ispratili i novu dočekali uz Parni Valjak i konfete.

Grad Osijek tako se u najluđoj noći priključio hrvatskim gradovima koji su novogodišnju proslavu održali bez vatrometa.

Središnje se slavlje ove godine s glavnog trga preselilo na Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, na glavnoj su pozornici nastupili brojni glazbeni gosti, a plesalo se i pjevalo uz kuhano vino i čaj.
Nekoliko tisuća ljudi ušlo je u novu 2024. na splitskoj Rivi uz taktove pjesama Doris Dragović i spektakularni vatromet.

Osim na Rivi, Nova godina čekala se u brojnim noćnim klubovima te kafićima, barovima, restoranima i hotelima.
Puljani su i ove godine za doček uživali u dva koncerta.

Na pulskoj Portarati uz Vojka V te na poznatom Forumu uz Indiru.

Pjevalo se, plesalo, veselilo i nazdravljalo tijekom cijele novogodišnje noći.

A uz gradonačelnika Pule, svoje su novogodišnje želje s nama podijelili i građani.
Unatoč kiši Riječani su ispratili staru i dočekali novu godinu na Korzu gdje su od 22 sata atmosferu u najveselijoj noći u godini zagrijavali Grooversi.

U 2004. ušli su s Gibonijem, a za zabavu u prvim satima nove godine pobrinuo se DJ Voljen Korić.

Tradicionalno u ponoć gradonačelnik Rijeke sugrađanima je čestitao Novu godinu uz šampanjac i biorazgradive konfete koji su ove godine zamijenili vatromet.
Šibenčani su Novu godinu dočekali veselo i u dobrom ritmu.

Središnje slavlje na Silvestrovo bilo je rezervirano za ples kod katedrale i dobro poznate hitove britanskog hip-hop elektroničkog sastava Stereo MC’s.

Najluđa noć u godini protekla je bez vatrometa uz svjetlosne efekte i konfete, a u ponoć su poslane poruke mira.

Brojna publika zabavljala se i u obližnjem Perivoju Roberta Visianija uz neponovljivi Psihomodo pop.

edinstven novogodišnji doček uz svjetske i domaće zvijezde u Šibenik je privukao velik broj posjetitelja koji za novu 2024. godinu svima žele obilje mira i zdravlja.
Dubrovčani i njihovi gosti u 2024. godinu ušli su na prepunom Stradunu uz koncert Zdravka Čolića i Ante Gelo Benda te vatromet, valcer i zdravicu šampanjcem, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Dubrovačka gradska uprava za doček je aktivirala sve gradske službe, a na dvije lokacije bili su interventni zdravstveni timovi. Za praćenje dočeka na Stradunu i koncerta Zdravka Čolića bila su na širem području povijesne jezgre određena četiri dodatna punkta s LED ekranima i ozvučenjem.

Program dočeka u sklopu 10. Dubrovačkog zimskog festivala počeo je u nedjelju na Staru godinu Dječjim dočekom uz Ante Gelo Bend na Stradunu, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik ispred crkve sv. Vlaha.

U ponedjeljak 1. siječnja 2024. godine u podne će se na Stradunu održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera uz sopranisticu Martu Hut i tenora Božu Jurića Pešića, uz kamenice i pjenušac. U večernjim satima će na istom mjestu nastupiti klapa Šufit. (hrt)