Aktualno OG sada Ogulin

“Čuvarica stabla” jedna je od 13 knjiga koje će biti predstavljene na Sajmovima knjiga u Leipzigu i Frankfurtu

Uvijek nas posebno veseli kad s vama možemo podijeliti vijesti o uspjesima naših Ogulinki i Ogulinaca. Ovaj put radi se o još jednom uspjehu naše sugrađanke, poznate i nagrađivane ilustratorice Ane Salopek, koja radi i pod imenom Gđica Ura.

Naime, njena autorska knjiga “Čuvarica stabla” jedna je od ukupno 13 knjiga koje će biti predstavljene na međunarodnom natječaju i izložbi “Best Book Design from all over the World”, koji će se održati tijekom odvijanja Sajma knjiga u Leipzigu. Spomenutih 13 knjiga će ujedno biti predstavljeno i na izložbi “Book Art International”, koja se organizira u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.

Ishod je to prijave na natječaj Hrvatska lijepa knjiga za 2023. godinu, u organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Na natječaj je pristiglo ukupno 113 izdanja, a prosudbeno povjerenstvo je u konačnici izabralo njih 13, među kojima je i knjiga naše Ogulinke.

U sastavu povjerenstva bili su: akademski slikar – grafičar i akademski snimatelj Luka Gusić, akademski slikar – grafičar Danijel Srdarev, izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, te povjesničarka umjetnosti i kustosica Vesna Vlašić Jurić kao predstavnica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Ovim putem upućujemo čestitke našoj Ogulinki na još jednom lijepom uspjehu.