Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Jedan od huligana koji je mlatio dječake u Vukovaru na tjeralici Interpola koju su raspisali Grci

Jedan od privedenih napadača na maloljetnike u Vukovaru bio je u zatvoru u Grčkoj nakon navijačkih nereda, a u prosincu je pušten uz jamčevinu. Za drugog su grčke vlasti raspisale Interpolovu tjeralicu
Još jedan napadač na maloljetnike iz Vukovara povezan je s neredima u Grčkoj. Kako doznajemo, grčke vlasti raspisale su putem Interpola potjeru zbog sumnje da je sudjelovao u neredima ovoga ljeta u Ateni.
Jedan od privedenih je bio u grčkom zatvoru, a u prosincu je pušten uz jamčevinu. Šef vukovarske policije Vlado Božić potvrdio je za RTL Danas da su napadači na dječake u centru Vukovara pripadnici navijačke skupine te da su od ranije poznati policiji.

  • Višestruko puta su prijavljivani za više kaznenih djela i prekršaja. Pogotovo s kaznenim djelima s elementima nasilje, između ostalog i tučnjava – rekao je.
    Podsjetimo, skupina mladića pretukla je u subotu, 6. siječnja, oko 22:30 sati skupinu od šest maloljetnika u centru Vukovara kod mosta Jean-Michela Nicoliera. Zadali su im više udaraca šakama i nogama u predjelu glave i tijela, te im nanijeli teške ozljede.
    Ukupno petero mladića privedeno je u Policijsku postaju Vukovar nakon napada na šestoricu maloljetnika u središtu grada. Jednom od uhićenih (23) određen je jednomjesečni istražni zatvor.
    Nasilje su osudili vladajući i oporba u Vukovaru. Gradonačelnik Ivan Penava potvrdio kako su napadači pripadnici navijačke skupine BBB. Obitelji maloljetnika koje je u subotu pretukla skupina starijih mladića, članova navijačke skupine BBB, najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana. (D. Mikola, A. Šaonja, 24sata.hr)