Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Karlovački policajac na granici puštao neprijavljene radnike

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su u koordinaciji s USKOK-om kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave karlovačke i 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Policijskog službenika se sumnjiči da je od kolovoza 2023. godine do 11. siječnja 2024. godine na graničnom prijelazu na području Policijske uprave karlovačke na traženje 34-godišnjaka, odgovorne osobe u trgovačkom društvu s područja Karlovačke županije, u više navrata omogućavao ulazak državljana trećih zemalja u Republiku Hrvatsku, a koji su dolazili neprijavljeno raditi u Hrvatsku za navedeno društvo.

Policijski službenik je, od drugih zasad nepoznatih policijskih službenika, zatražio odobravanje ulaska u Hrvatsku državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, znajući pritom za stvarne razloge njihovog dolaska a na što su on pristali te su prilikom obavljanja poslova granične kontrole odobravali ulazak navedenih stranaca u Hrvatsku.

Policijski službenik je rješenjem načelnika PU karlovačke udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, sukladno odredbama Zakona o policiji.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.