Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mercedes je vozila djevojka? Policajci su je pokušavali zaustaviti još od Dubrave

Vozačicu su policajci zaustavili nakon što je izazvala nesreću u Mihanovićevoj u centru Zagreba. Neslužbeno smo doznali da nije imala dokumente, a auto je navodno “posudila” od mame
Svi su očekivali da će iz bijelog Mercedesa izaći neki frajer i nemalo su se iznenadili kad je iz vozila izašla mlada djevojka, rekao nam je jedan od svjedoka koji se u noći na nedjelju našao u blizini Hotela Esplanade, gdje je policija zaustavila vozačicu koja im je bježala zagrebačkim prometnicama.
Kako neslužbeno doznajemo, vozačica nije imala dokumente kod sebe te je navodno vikala da je automobil od njezine mame. S njom u vozilu bila je još jedna djevojka.

Čitatelj, koji je svjedočio potjeri, ispričao nam je da je vidio četiri policijska vozila kako jure Draškovićevom ulicom, a onda kasnije i Mercedes kraj Esplanade nakon što se slupao. Sve je izgledalo poput scena iz nekog akcijskog filma. Zbunjeni prolaznici promatrali su kako za vozačicom bijelog Mercedesa jure policijski službenici pod rotirkama. Policija je dojavu dobila zbog više prometnih prekršaja, a vozačica je kasnije sudjelovala i u prometnoj nesreći. Zaustavili su je u Mihanovićevoj ulici kraj hotela, gdje je udarila u druga vozila, a policija nam je potvrdila da u intervenciji nitko nije ozlijeđen.
Čitatelj s kojim smo razgovarali vidio je policijska vozila kako jure za Mercedesom od Branimir centra prema Glavnom kolodvoru.

– Mercedes je bio polupan i naprijed i straga, sve se dogodilo jako brzo i kasnije smo čuli da je sudjelovao u nekoliko nesreća. Skrenuo je prema Esplanadi pa smo se prošetali da vidimo što se događa. Tamo se slupao i stao – dodao je čitatelj.

Neslužbeno saznajemo da je filmska potjera kroz Zagreb navodno trajala mnogo dulje i da je policija pokušavala zaustaviti vozačicu još na Maksimirskoj cesti, gdje je navodno jurila velikom brzinom iz smjera Dubrave prema centru grada. Pri tome je navodno oštetila nekoliko vozila, kao i druge predmete, poput građevinske skele.
Čitatelji s kojima smo razgovarali ne mogu se načuditi da policija nije uspjela ranije zaustaviti vozilo.

– Kakvi su to zakoni da policajci ne mogu koristiti ovlasti koje imaju jer se moraju bojati za svoje plaće i opterećeni su papirologijom? Nose pištolj, a ne smiju ga uporabiti. Voze službena vozila, ali ne smiju njima prepriječiti put drugom vozilu i tako ga zaustaviti. Vjerujem da policajci nisu krivi i da daju sve od sebe, no što da je netko stradao ili, ne daj Bože, poginuo – pitaju se naši sugovornici.
Iz zagrebačke policije samo su potvrdili da su imali postupanje te dodali kako ne mogu davati nikakve informacije o događaju dok je kriminalističko istraživanje u tijeku. Po završetku, ovisno o tome što utvrde, protiv vozačice će podnijeti odgovarajuću prekršajnu ili kaznenu prijavu.(24sata.hr)

Video: 24sata.hr