Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Pretukli maloljetnika u Brodu. Otac traži napadače: ‘Presreli su ga i udarali nogama i rukama…

Maloljetnika su pretukli u noći na 31. prosinac u Slavonskom Brodu. Policija već dva tjedna traga za počiniteljima. Otac kaže kako je njegov sin još uvijek u šoku, a završio je i na Hitnoj pomoći
Sin mi je bio na druženju i krenuo je pješke kući. U jednom trenutku presrela su ga dva mladića koja su autom prije toga projurili kroz ulicu. Jedan od njih došao je do mog sina i udario ga nogom u trbuh. Nije bilo nikakve naznake da će ga napasti. Nkon toga ga je samo tukao rukama i nogama, priča nam otac maloljetnika kojeg je nepoznata skupina mladića pretukla u noći na 31. prosinac u Slavonskom Brodu.
Kako nam kaže otac, sve se odvilo u naselju Matije Ivanića. Roditelji mladića samo pokušavaju pronaći napadače jer, kako kažu, policija to bezuspješno radi već dva tjedna.
Iz policije su nam samo kratko odgovorili kako imaju saznanja o tučnjavi.

  • Policija je zaprimila dojavu, upoznati smo s događajem, kriminalističko istraživanje je u tijeku – rekla nam je glasnogovornica brodsko-posavske policije Kata Nujić.

Otac pretučenog mladića kaže kako je njegov sin bio u šoku te je s ozljedama na glavi primljen na hitnu pomoć.

  • Taj automobil je došao jako brzo do njih. Djeca su skočila u stranu. Dio njih krenuo je jednim putem, a moj sin drugim. A onda ga je zvao jedan od napadača. Sin mi je rekao da nije bilo naznake da će ga napasti, inače bi pobjegao. Srećom, došla je prijateljica moga sina koja je prolazila biciklom i zaprijetila da će zvati policiju. Nakon toga, napadači su pobjegli. Sinu su morali šivati unutarnji dio usta, deset dana nije mogao jesti krutu hranu. Još ima bolove, a i u šoku je – rekao je otac. (L. Safundžić, 24sata.hr)