Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Novi detalji akcije USKOK-a: Policajci muljali s prometnim kaznama. Trojica su uhićena

U akciji USKOK-a i policije jutros su privedena trojica policijskih službenika, te jedna djelatnica lokalne samouprave iz Gorskog kotara.
Potvrdila je to Policijska uprava primorsko-goranska, dok je iz USKOK-a priopćeno da su u tijeku uhićenja u dvije županije – Primorsko-goranskoj i Karlovačkoj.
Kako su muljali?
N1 doznaje da se u ovom trenutku policajce povezuje sa sređivanjem prometnih prekršaja, no jesu li za to dobili mito, ili su samo zlorabili svoje pozicije, za sada nije potvrđeno.

“Zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti jutros je uhićeno četvero hrvatskih državljana, od kojih trojica policijskih službenika te zaposlenica jedne od jedinica lokalne uprave i samouprave s područja Gorskog kotara”, objavila je policija.

Prijava USKOK-u
Dodali su i da kriminalističko istraživanje provodi Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

“Po završetku kriminalističkog istraživanja uhićene osobe bit će predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će podnesena USKOK-u”, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske.(Ana Raić, N1)