Aktualno OG sada Ogulin

U posjetu prvoj ogulinskoj bebi, rođenoj u 2024. godini

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović i ove godine posjetio je prvu ovogodišnju ogulinsku bebu koja je u Općoj bolnici i bolnici branitelja Domovinskog rata, rođena u novogodišnjoj noći, 40 minuta iza ponoći. Dječak, maleni Matias Rendulić, prvo je dijete mame Sandre Kirasić i tate Danijela Rendulića.
Gradonačelnik je mladu obitelj posjetio u njihovom domu u Ogulinu, na Sv. Petru, uručivši im prigodne poklone, te je uz čestitke roditeljima na prinovi, malenom Matiasu zaželio mnogo zdravlja, veselja i sretno odrastanje.
Grad Ogulin, kako za malenog Matiasa, tako i za svako novorođeno dijete s područja grada Ogulina, isplaćuje i novčanu naknadu za opremu novorođenog djeteta u iznosu od 700,00 eura.

“Grad Ogulin je u prošloj 2023. godini zaprimio ukupno 94 zahtjeva za naknadu za opremu novorođenog djeteta za što je iz gradskog proračuna izdvojeno ukupno 65.800,00 eura. S obzirom na prethodnu 2022. godinu kada je zaprimljeno 79 zahtjeva, broj zahtjeva se povećao za 15. Ovaj podatak raduje, a svakako potvrđuje, odnosno pokazatelj je, da se ide u dobrom smjeru.
Novčana naknada koju roditelji dobiju za novorođeno dijete je jedna u nizu mjera kojom roditeljima nastojimo olakšati i pružiti im potrebnu podršku”-poručili su iz gradske uprave.