Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kaos u Zagrebu zbog snijega: Građani na hitnoj zbog ozljeda, stabla padaju po autima i cestama. Problemi i na Sljemenu

Snijeg je stvorio probleme u glavnom gradu nakon što je od jutra neprestano pada. Kako doznajemo, osmero ljudi je završilo na hitnoj zbog lomova i ozljeda, a hitni prijemi su navodno pretrpani.

Stanje na cestama također nije ništa bolje. Tijekom dana je u gradu zabilježeno više prometnih nesreća. Čitatelji su nam poslali fotografiju automobila koji je sletio s ceste na Miroševcu. Kod Podsuseda se ogromno stablo srušilo na cestu, a na relaciji Marija Bistrica-Zagreb više je vozila zapelo u snijegu, a neki su sletjeli s ceste.

Zagrebački su vatrogasci od jutros imali 35 intervencija, i to zbog 34 srušena stabla i jedne grane, a intervenirali su i zbog požara kombija, potvrdio nam je to zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih.
Zbog velikog broja vozila koja su zbog snijega krenuli na Sljeme i ometaju rad zimske službe, privremeno se zatvara Sljemenska cesta. Iz Grada pak javljaju da žičara radi normalno, dok ZET ističe da su zbog jakih udara vjetra mogući prekidi u radu žičare Sljeme.
Iz parka Maksimir su zamolili posjetitelje da zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgode svoj dolazak. ” Opasnost je od lomova grana pod teškim snijegom. Čuvari prirode su prošli cijelim parkom i dosta grana puca”, objavili su na svojoj Facebook stranici.

Grad Zagreb ističe da je zimska služba u pripravnosti od sinoć od 22 sata te da je od jutra na tereni svih 240 ekipa zbog snijega. Trenutno sve tramvajske linije voze normalno, a u prekidu je desetak autobusnih linija.(rtl)