Aktualno Sport

Rukomet – rezultati rukometašica i rukometaša

1.HRL zapad, 3.kolo
ARENA PULA – OGULIN 33:24
U subotu,19.listopada u Puli naši seniori odigrali su u 3.kolu prvenstva 2 HRL zapad u Puli protiv Arene. Nažalost zabilježili su uvjerljiv poraz, 33:24.
U prvih petnaest minuta imali su rezultatski priključak nakon koje brzopletost i manjak koncentracije dovode domaćine do prve znatnije prednosti. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u prvoj polovini drugog poluvremena, te je do kraja utakmice bilo prilike za neke mlade igrače s obje strane.
Golove za Ogulin su postigli: Filip Cipek 8, Filip Gašparović 8, Antonio Drašković 2, Kristian Matijašić 2, Toni Puškarić 1, David Domitrović 1, Dorian Salopek 1,Vito Srdarev 1. Igrali su još: Mateo Mamula, Matija Magdić, Marko Stipetić, Erik Bertović, Denis Stipetić i Patrik Francetić. Na golu je bio Josip Vučić.
Nakon 3.kola rukometaši Ogulina su u sredini tablice sa 2 boda, a u 4.kolu sljedeći vikend opet gostuju, i to kod momčadi Čavle pored Rijeke.
3.HRL zapad, žene, 2.kolo
SENIA – OGULIN 37:25
U nedjelju su rukometašice Ogulina igrale u 2.kolu 3.HRL zapad igrale u Senju protiv ekipe Senie i upisale drugi poraz, izgubile su sa 37:25. Ekipa Ogulina pod vodstvom trenera Zlatka Blaškovića igrala je u sastavu: vratarka Ena Salopek, Leona Blašković 8, Sara Blašković 7, Dora Zildum 6, Tea Čajić 2, Lea Blašković i Eva Bertović po 1, te Marinela Vučić.
Nakon dva kola naše rukometašice su na začelju bez bodova, a u 3.kolu igrat će u Ogulinu protiv druge ekipe prvoligašica Zameta iz Rijeke.
1.HRL U-17 – 2.kolo
MORNAR CRIKVENICA – OGULIN 24:21
SENJ – OGULIN 24:23
Kadeti RK Ogulin su u subotu u Senju igrali dvije prvenstvene utakmice 1.Hrvatske kadetske lige -zapad. Nakon prošlog izrazito lošeg kola ostali su dužni bolju sportsku predstavu. U Senju je bilo borbenije, ali nedovoljno za pobjede.
U prvoj utakmici protiv prvoplasirane ekipe Mornar-Crikvenica hvatali su zaostatak  kroz svih pedeset minuta. U posljednje dvije minute naši rukometaši imali su napad za 22:22. Nesigurna ruka i neodlučnost ponudila je protivnicima priliku za laki gol i odlazak na prednost od dva pogotka. U posljednjoj minuti još jedna pogreška i konačni rezultat postavili su Crikveničani na 24:21.
U drugoj utakmici sa Senjom naši kadeti imali su kontrolu do 41 minute (devet minuta prije kraja). Utakmica je bila pod njihovom kontrolom i s obzirom na tadašnjih 4 gola prednosti bilo je za očekivati prvu ovosezonsku kadetsku pobjedu. Ali, lopta je okrugla i nastupio je preokret domaćina. Naši rukometašima ruka je bila teška i nedostajao je vođa koji bi preuzeo odgovornost u svoje ruke. Senjani su kaznili crnu rupu kadeta Ogulina i preokretom u zadnjih 9 minuta slavili 24:23.
Golove su postigli: David Domitrović 18, Vito Srdarev 9, Filip Brajković 5, Erik Bertović 4, Marko Stipetić 3, Patrik Francetić 2, Dorian Salopek 2 i Matija Magdić 1. Igrao je i Toni Stipetić, a branio Ante Bašić. Momčad je vodio Dubravko Dragičević
S pet poraza naši kadeti su na začelju tablice,a u nedjelju 27.10.  u Ogulinu će igrati protiv Labina i Arene iz Pule.
1.HRL U-13 – 3.kolo
ROVINJ – OGULIN 20:15
Dječaci RK Ogulin U-13 igrali su u subotu u Rovinju utakmicu 3.kola 1.HRL zapad protiv domaće momčadi Rovinja. Unatoč dobrom otporu, na žalost izgubili su sa 20:15, što im je prvi poraz u ovom prvenstvu, nakon startne tri pobjede.
Za momčad Ogulina igrali su vratari Jan Crnoja i Borna Šajn, golove su postigli Slavko Vidaković 6, Edi Bertović 3, Noa Kučinić 2, Rafael Grgurić, Toma Vučetić, Noa Puškarić i Karlo Vukelja po 1, igrali su još Mate Domitrović, Ivano Medved, Vilim  Perković, Luka Stojisavljević i Karlo Poljak.
  13-godišnjaci RK Ogulin sada su na 3.mjestu  1.HRL Zapad sa 3 pobjede i jednim porazom, a sljedeće utakmice idući vikend igraju u Rijeci protiv vršnjaka karlovačkih klubova Sedmerca i Škole rukometa.
1.HRL U-11 – 3.kolo
Dječaci Rukometnog kluba Ogulin U-11 nakon 3. kola 1 HRL Zapad vode sa svih 5 pobjeda bez poraza.
U 4.kolu 26.listopada naši dječaci 11-godišnjaci igraju u Karlovcu protiv vršnjaka Škole rukometa Karlovac i RK Sedmerac.
1.HRL U-15 Mlađe kadetkinje
Djevojčice ŽRK Ogulin odigrale su u 1.HRL zapad u ligi za 15-godišnjakinje jednu utakmicu i izgubili, a iduće utakmice igraju sljedeći vikend u Buzetu protiv ekipa Buzeta i riječkog Zameta.
1.HRL U-13, regija 3-2 djevojčice
OGULIN – SENIA 12:19
OGULIN – MURVICA 6:6
OGULIN – GOSPIĆ 6:24
Počelo je i prvenstvo 1.HRL Regija 3-2 za 13-godišnjakinje, a djevojčice ŽRK Ogulin odigrale su tri utakmice na startu. U prvoj utakmici gostovale su u Senju gdje su izgubile od vršnjakinja Senie sa 19:12, a u subotu su u Murvici kod Rijeke izgubile od Gospića sa 24:6 te odigrale neriješeno sa Murvicom 6:6.
Za ekipu Ogulina pod vodstvom trenerice Ane Vranić igrale su vratarke Nika Benić i Erika Delić, golove su postigle Elena Lončarić 7, Mila Petra Mihaljević 6, Marija Brozović 6, Gabriela Vučić 4, Vranić 1, Stela Kirasić, Nika Brozović, Sara Grgić, Magdalena Badanjak, Tanja Stipetić, Vanesa Salopek.
Na tablici su djevojčice ŽRK Ogulin osme sa 1 bodom, a u idućem kolu igrat će u Senju 02.studenog protiv vršnjakinja Zameta iz Rijeke i Omišlja.