Aktualno Županija

Očevidom utvrđeno da je požar kuće u Dugoj Resi izazvala eksplozija plina – 68-godišnji vlasnik čuvao i nedozvoljena eksplozivna sredstva

Požar na obiteljskoj kući u Dugoj Resi uzrokovan je eksplozijom smjese propan-butan plina iz plinske boce i zraka, a koja je inicirano otvorenim plamenom iz plinskog regulatora štednjaka, izvijestila je danas PU karlovačka objavivši rezultate očevida nesreće u Dugoj Resi.

Podsjetimo, jučer oko 02,35 sati buknuo je požar na obiteljskoj kući 68-godišnjaka u Dugoj Resi. U požaru nitko nije ozlijeđen, a požar su ugasili vatrogasci. U potpunosti je izgorjelo krovište kuće, drveni pod tavana te stolarija stambenog dijela kuće. Materijalna šteta veća je od 145.000 kuna.
– Nadalje, u kući su pronađena ubojita i eksplozivna sredstva te će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv 68-godišnjaka biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, kažu nam u policiji. (KAportal)