Aktualno OG sada Ogulin

U ponedjeljak počinju upisi u vrtić

Zahvaljujući 3. fazi relaksacije epidemioloških mjera, u ponedjeljak se, osim kafića, otvaraju i vrtići i škole.

Ivanka Turković istNas je zanimalo je li već poznato koliko će roditelja djecu poslati u ogulinski vrtić. U vrtiću je na tu temu tijekom proteklih dana provedena anketa, a odgovore smo dobili od ravnateljice Ivanke Turković:

“Anketa nam govori da bismo u ponedjeljak bili sa osmero djece, ipak ima roditelja koji rade i koji ne mogu drugačije zbrinuti svoje dijete. Mi smo tu, nema nikakvih problema, mi ćemo djecu prihvatiti i organizirati rad za sada za njih osam, kako su se roditelji izjasnili. Djeca će biti poodjeljena u dvije odgojne skupine, s njima će raditi odgojitelji predškolske djece, u svakoj skupini po dva odgojitelja i grupa koje se formira 11. svibnja ostat će dva tjedna kompaktna, što znači da nema više ulazaka nove djece”.

Ravnateljica je istakla da su za početak rada spremni, te da će se u vrtiću poštivati sve epidemiološke mjere i naputci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Sa svim tim mjerama upoznati su i roditelji.

Hoće li roditelji čija djeca neće ponovno krenuti u vrtić morati plaćati usluge ovoj ustanovi za naredne mjesece, bilo je naše slijedeće pitanje na koje nam je ravnateljica dala kratak odgovor:

“Kontaktirala sam osnivače, znači Grad Ogulin i mi svaki dan čekamo da nam jave i donesu odluku kako će biti plaćanje za dalje”.

U ponedjeljak počinju i upisi u novu pedagošku godinu 2020./2021., a upisat će se oko 50-ero mališana u redovni program, te programe predškole i igraonice. Javni poziv je već objavljen na web stranici Dječjeg vrtića “Bistrac”, potrebna dokumentacija je ostala ista, a Ivanka Turković napominje:

“Ja bih ovdje samo napomenula jedan dokumenat za koji nisam sigruna da li će ga roditelji moći dobiti 11. 05. zbog toga jer policijska postaja još ne radi ali može biti da će do 11. proraditi, a radi se o dokazu da dijete ima prebivalište na području Grada Ogulina. Stoga neka roditelji dostave svu ostalu dokumentaciju a ovaj dokument donjet će naknadno”.

Ravnateljica je zamolila sve roditelje da potrebnu dokumentaciju dostave isključivo putem elektroničke ili obične pošte, jer se i dalje, zbog aktualne epidemije, nastoji ograničiti broj dolazaka osoba u vrtić.

Ravnateljica Turković ovom dodaje:

“Na pozivu je nevedeno koju dokumentaciju su roditelji obavezni dostaviti prilikom prijave djece međutim ako roditelji smatraju da ostvaruju neko pravo sukladno našem pravilniku o prednosti pri upisu, također nam mogu dostaviti isprave koje to dokazuju”.

Dakle, upisi u Dječji vrtić “Bistrac” počinju u ponedjeljak, 11. svibnja i trajati će 14 dana, točnije do 25. svibnja. Sve upute, popis dokumentacije i potrebne obrasce za upise možete pronaći na web stranici Dječjeg vrtića “Bistrac” Ogulin.