Aktualno OG sada Ogulin

Gradska uprava čini sve da djeci i mladima osigura bolju budućnost

Gradonačelnik Dalibor Domitrović  u svom je uredu upriličio prijam za predstavnice ogulinskog Društva Naša djeca i Dječjeg Gradskog vijeća grada Ogulina. Povod ovom kratkom druženju, kojem je nazočila i zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja, jest činjenica da se tijekom ovog tjedna, kao što vam je vjerujemo već poznato, obilježava Dječji tjedan. Gradonačelnik je tako ovog prigodom ugostio Ljerku Salopek Bacanović, te Niku Vučić i Ivu Šlat, učenice 1. razreda ogulinske Gimnazije, koje ujedno obnašaju dužnost predsjednice i dopredsjednice Dječjeg Gradskog vijeća grada Ogulina. Kako je rečeno na samom početku druženja, mali broj nazočnih na ovogodišnjem prijamu, uvjetno rečeno, možemo zahvaliti okolnostima vezanim uz epidemiju koronavirusa.

Prema riječima Ljerke Salopek Bacanović, epidemija je kumovala i smanjenom broju aktivnosti tijekom obilježavanja Dječjeg tjedna, a ostavlja trag i na natjecanja koja se provode u ogulinskim školama. Gradonačelnika i njegovu zamjenicu ukratko je upoznala sa radom i aktivnostima ogulinskog Društva Naša djeca i Dječjeg Gradskog vijeća, pohvalivši pritom suradnju s Gradom Ogulinom. Posebne riječi zahvale uputila je i zbog brige i pažnje koju gradska uprava posvećuje djeci i mladima, a kao svijetle primjere je istaknula uređenje dječjeg igrališta u Parku kralja Tomislava, te izdvajanje sredstava iz gradskog proračuna za opremanje učenika početkom svake školske godine, što predstavlja veliku pomoć roditeljima.

U nastavku je Nika Vučić izvijestila čelne ljude grada o svim aktivnostima kojima se obilježava Dječji tjedan u našem gradu. Prema riječima njene kolegice Ive Špehar, jedna od aktivnosti bila je i anketa koju su proveli u školi na temu kako djeca i mladi doživljavaju epidemiološke mjere te kako su one utjecale na njihov život. Rezultati provedene ankete bit će objavljeni uskoro.

Pohvalivši rad Društva, gradonačelnik Dalibor Domitrović je istakao kako gradska uprava čini sve da djeci i mladima osigura bolju budućnost. Razveselio je gošće rekavši kako su uspjeli osigurati donaciju jedne privatne tvrtke koja će završiti u rukama Malih astronoma, koji djeluju u sklopu ogulinskog Društva Naša djeca. Naime, uskoro će im na trajno korištenje biti predan jedan kontejner za opremu, koji će biti postavljen na Vražjem prijelazu.
Istakao je i dva nova idejna projekta na kojima trenutno rade, a bit će kandidirana na EU fondove. Prema njegovim riječima, plan je na području bivše vojarne na Svetom Petru otvoriti Centar za tehničku kulturu, te Centar izvrsnosti, što bi bilo od velike koristi mladima. Centar izvrsnosti bi, kako se planira, mladima ponudio mogućnost obrazovanja za one programe i zanimanja koja nisu zastupljena u školama. Između ostalog, rekao je i da će najmlađi, ali i oni nešto stariji, i ovog prosinca moći uživati u ogulinskom klizalištu.
Za kraj je poručio i da se i dalje planira nastavak radova na uređenju i opremanju dječjih igrališta, pa bi tako uskoro trebali započeti i radovi na uređenju potpuno novog igrališta u Vijencu Ive Marinkovića. Sve navedeno razveselilo je gošće, a prijam je okončan u neformalnom ozračju uz čašicu soka.

Što se tiče nastavka obilježavanja Dječjeg tjedna, u petak će se, s početkom u 17 sati i 30 minuta, u Gradskoj knjižnici i čitaonici održati i sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina. Na ogulinskom pomoćnom nogometnom stadionu u subotu će se, od 20 sati, upriličiti noćno promatranje nebeskih tijela, dok će u nedjelju, kreativnim radionicama, biti obilježen Međunarodni dan djevojčica. Time će i okončati ovogodišnje obilježavanje Dječjeg tjedna u našem gradu.