Aktualno Županija

U kući kod Ozlja pronađen mini laboratorij za proizvodnju marihuane – uzgajali je majka i sin

U pretrazi kuće na području Ozlja jučer je policija pronašla priručni laboratorij, sredstva i opremu za uzgoj indijske konoplje – marihuane, pohvalili su se danas u PU karlovačkoj.

Pretraga kuće je izvršena temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, a kuća je vlasništvu 58-godišnje slovenske državljanke koju koristi i 22-godišnji slovenski državljanin. Radi se, naime, o majci i sinu.

– U kući je pronađen priručni laboratorij, sredstva i oprema za uzgoj indijske konoplje, a u kojem su se nalazile 32, u teglama zasađene, stabljike nalik na indijsku konoplju tipa marihuana, visine od 4 do 25 centimetara i 16 vrećica sa sadržajem suhe biljne tvari nalik na drogu Cannabis Marihuana, ukupne težine 839 grama, prezentirali su rezultate akcije zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i načelnik Policijske postaje Ozalj Ladislav Planinac.

Pronađeni predmeti za uzgoj i droga su oduzeti, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 22-godišnjak i 58-godišnjakinja su uhićeni te će danas tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a nakon toga uz kaznenu prijavu dovedeni i na nadležno državno odvjetništvo. (KAportal)