Aktualno OG sada Ogulin

Oprezno s pirotehnikom!

Od jučer pa sve do Nove godine dopuštena je uporaba pirotehnike višeg razreda. Na žalost, prije dva dana je u Zagrebu zabilježen 1. slučaj stradavanja uslijed uporabe pirotehničkih sredstava. Kako je izvjestila PU Zagrebačka, ozlijeđeno je dvoje djece.

Podsjećamo kako je u tijeku akcija MUP-a pod nazivom “Mir i dobro”. “Upozoravamo građane na opasnost od zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, a posebice od improviziranih sredstava kućne izrade. Nažalost, neželjene posljedice koje nastaju korištenjem oružja, raznih eksplozivnih i pirotehničkih naprava dio su stvarnosti koja se ne događa drugima, već svima nama.” – poručuju iz PU Karlovačke.
Upravo iz navedenih razloga ukazuje se potreba da policija provodi pojačane mjere nadzora u cilju zaštite svih naših građana.

Djelatnici PU Karlovačke apeliraju na roditelje da budu odgovorni, da ne podcjenjuju zainteresiranost djece za oružje i eksplozivna sredstva. Savjetuju da oružje i streljivo treba čuvati tako da ne bude dostupno drugima, posebice djeci. Djeca olako drže da petarde nisu eksplozivna sredstva iako njihova uporaba ima za posljedice ozljeđivanje šaka, prstiju, lica i očiju, kao i oštećenje sluha.

Dobra je vijest kako na području Policijske uprave karlovačke, tijekom provođenja prošlogodišnje akcije “Mir i dobro”, nije bilo ozlijeđenih osoba, a tijekom provođenja akcije evidentirana su dva prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja. Ovogodišnja akcija provodit će se do 08. siječnja 2019. godine.