Aktualno OG sada Ogulin

SKG ima novi pravilnik i manji broj zaposlenih – slijedi podnošenje kaznene prijave protiv bivšeg vodstva!

U programu Radio Ogulina u današnjoj emisiji Oči u oči, novinarka Tina Trivanović ugostila je predsjednika Skupštine Stambeno komunalnog gospodarstva, gradonačelnika Dalibora Domitrovića i prokuristicu Sanju Tomić.

Već na početku moglo se čuti niz zanimljivih detalja iz dosadašnjeg poslovanja SKG-a, a  neodgovorno ponašanje bivše uprave imat će za posljedicu podnošenje kaznene prijave. Domitrović je podsjetio na prekomjerno zapošljavanje bez njegova znanja, a planirana sistematizacija od 91 radnog mjesta nije bila ništa nego uhljebljivanje. Bilo je i “muljanja” oko nabave novog vozila za čišćenje, za što su se namjeravali zadužiti i ta je odluka  “pet do 12” otkazana.  Financijska analiza je, pak, pokazala da su se obveze poduzeća u zadnjih godinu dana povećale, naveo je među ostalim Dalibor Domitrović.

Sanja Tomić rekla je da je kao dugogodišnja zaposlenica SKG-a bila zatečena  brzinom kojom su se stvari odvijale u posljednjih nekoliko  mjeseci, te je u samo jednom mjesecu, od kad je došla za prokuristicu, tvrtka uštedjela oko 45 tisuća kuna, jer nije bilo silnih prekovremenih koji su se plaćali upravi, smanjeno je korištenje privatnog automobila u službene  svrhe, a svi su troškovi reducirani. Donijete su  i kadrovske promjene, 30. siječnja je stupio na snagu novi pravilnik o sistematizaciji. Naime, 31. siječnja bilo je ukupno 54 zaposlenih, a  sada ih  je 51. Još sedmero  djelatnika bit će vraćeno na stara radna mjesta, jer su bezrazložno nagrađeni novim koeficijentima i većim plaćama.

Osvrnuli su se i na novu, korigiranu odluku o cijeni odvoza smeća koja se primjenjuje od 1. siječnja i na osnovu koje su cijene manje oko 15 posto. Uvedene su i nove kategorije za socijalno  najugroženje  stanovništvo.

Bilo je riječi i o novom reciklažnom dvorištu koji je prošao na natječaju, ali bez donošenja novog proračuna ne može se krenuti u njegovu realizaciju. Isti je slučaj i sa edukacijom građana o razvrstavanju otpada.

Slušatelji su se mogli uključiti u emisiju svojim pitanjima, što su i učinili. Najviše su se zanimali za cijenu odvoza  smeća, koja, rečeno je u odgovoru, poskupljuje u cijeloj Hrvatskoj, ne samo kod nas. Cijenik je donesen temeljem zakonskih propisa. Neki smatraju da je 120 litara prevelik spremnik za domaćinstva sa manjim brojem članova, pa će se u budućoj fazi, obećao je Domitrović,  planirati njihovo smanjivanje. Kad se ustroji kompletan sustav reciklaže postojat će uvjeti i za smanjenje cijena.

“Facebook stranicu SKG-a je bivši prokurist Milorad Šegan sam ukinuo”-izjavila je u emisiji Sanja Tomić iznenadivši izjavom voditeljicu, a vjerojatno i slušatelje.

Projekti prekogranične suradnje, zbog pitanja slušatelja, nisu došli na red, pa ćemo o tome nešto više doznati uskoro, u još jednoj emisiji, jer su na tome inzistirali i sami slušatelji, koji smatraju da se treba govoriti i o grijanju, pričuvi,  održavanju groblja i brojnim drugim temama.