Aktualno OG sada Ogulin

Opća gimnazija i tehničar za računalstvo popunjeni- u ostalim smjerovima još ima mjesta

Završio je rok za predaju dokumentacije za upise u srednje škole. Učenici koji su uspješno upisali željenu školu, zasigurno su odahnuli, a oni koji to nisu uspjeli učiniti u ljetnom roku, pokušati će u jesenskom. U ogulinskim srednjim školama na raspolaganju je bilo 200 slobodnih mjesta, a za jesenski rok ostalo ih je 86.

Ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, Sanja Dubić, za Radio Ogulin pojasnila je koje su razrede formirali:” Mi smo formirali svih pet prvih razreda s time što nam je u nekim razredima još ostalo mijesta za jesenski upisni rok. Opća gimnazija je puna, hotelijersko-turistički tehničari su puni, kod prodavaca nam je ostalo dva mjesta, kod razreda jezične gimnazija još imamo osam mjesta. Od planiranih sto upisnih mjesta mi smo upisali, odnosno upisat ćemo 78.

U Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin u potpunosti su popunjana mjesta za buduće tehničare za računalstvo. Ostalo je 8 slobodnih mjesta u razredu elektrotehničara, 5 mjesta za vodoinstalatere, te 2 mjesta za automehaničare. Odjeljenje za frizere i strojobravare na jesen može primiti još 19 učenika. Od ravnateljice Zrinke Ceranić- Jurković doznajemo da i ove godine, nažalost, nisu upisali niti jednog tehničara za željeznički promet.

Podsjećamo, u jesenskom roku bodovni prag neće pasti što znači da oni učenici koji nisu uspjeli upisati željeni smijer, moraju razmišljati o nekoj drugoj mogućnosti koja im se nudi. (radio-ogulin.hr)