OG sada

Ministre Capelli, Bjelolasica je samo malo lijevo!

Ministar turizma Gari Capelli obišao je u utorak Gorski kotar i Platak i među ostalim naglasio kako planinski turizam ima važnost i potencijal za ravnomjerniji turistički razvoj Hrvatske. Među gradonačelnicima i načelnicima općina koji su bili s ministrom, bili su i ogulinski gradonačelnik Jure Turković, te gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, koji je imao što reći, a posebno se osvrnuo na potrebu uređenja skijališta Bijela Kosa.

Projekt skijališta je u Katalogu investicija naveden kao projekt od nacionalnog interesa, no do sada nije pronađen investitor. Pri tome je ministar Cappelli istaknuo kako će se svakako pokušati pronaći investitor za Bijelu kosu, ali da je isto tako paralelno nužno stvoriti uvjete za povećanje interesa investitora te za povećanje domaćeg turističkog prometa tijekom čitave godine.

O ovom posjetu razvila se rasprava i na društvenim mrežama. Ogulinac Goran Magdić tako je, među ostalim, napisao:

“SVAKA ČAST GORANIMA I PRIMORCIMA NA TRUDU i SPOSOBNOSTI ALI G. MINISTRE SAMO MALO LIJEVO NA KARTI RH NALAZI SE I OGULIN I HOC BJELOLASICA. PAZITE , TO JE HRVATSKI OLIMPIJSKI CENTAR (koji već sa postojećom infrastrukturom može biti baza za razvoj turizma cijele planinske regije od Ogulina, Vrbovskog, Delnica do Platka, a i šire) . A DA SE MALO I TU ANGAŽIRATE OKO INVESTITORA…i da nije bilo onog planinara pod utjecajem alkohola nitko od medija ne bi ni izvjestio da je bila proslava PLANINARSKE NOVE GODINE koju su pohodile stotine ljudi na simbolu početka planinarstva u RH, KLEKU! Potencijal je, kako Vi kažete, ova cijela država ali kod nas (u Ogulinu i okolici) postoje jaaakkkoooo dobri temelji koje treba nadograditi bez puno izmišljotina!!! Čini mi se da smo već duže vremena na IGNORE od svih”

Njegovo su mišljenje podržali brojni komentatori, a Ogulinci se s ogorčenjem sjećaju obećanja brojnih ministara iz prethodnih hrvatskih vlada, koji su obećavali brda i doline, a sve je na koncu završilo-stečajem HOC-a Bjelolasica.