Aktualno OG sada Ogulin

Predanim radom do rezultata!

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” već punih 11 godina, predanim radom, nastoji poboljšati položaj osoba s invaliditetom i omogućiti im kvalitetniji život u lokalnoj zajednici. Trud i rad prepoznali su tijekom godina i brojni donatori, koji su financijskim sredstvima poduprli njihove brojne projektne prijedloge. Tako je udruga tijekom protekle godine provela nekoliko projekata, među kojima valja istaknuti projekte inkluzije djece s poteškoćama u razvoju u odgojno – obrazovni sustav i društvo u cjelini, koje su financijski podržali Grad Ogulin i Karlovačka županija.

Posljednje tri školske godine udruga je osigurala, putem prijava na Javne pozive Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, i prijeko potrebne pomoćnike u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju koja pohađaju škole ogulinskog kraja. Trenutno je u tijeku provedba još jednog takvog projekta pod nazivom “S tobom mogu sve!”, kojeg također podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, ukupne vrijednosti 310.00,00 kuna.
Istim smjerom i tempom vodstvo udruge zakoračilo je i u ovu godinu, pa su osim pravdanja utrošenih sredstava donatorima, izradili niz novih projektnih prijedloga koji za cilj imaju razvoj tolerancije kod djece i mladih spram osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.
” To-TO- Toletancija”, “Poštujmo različitost”, ” Vjerujem da mogu” nazivi su novih projektnih prijedloga koji su upućeni na adrese Karlovačke županije, Grada Ogulina i OTP banke.

Kako bi osigurali neometano odvijanje svojih redovitih aktivnosti, te pružanje kvalitetne usluge članovima, vodstvo udruge trenutno radi na pripremi trogodišnjeg programa institucionalne podrške koji će biti upućen Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva. Ukupna vrijednost projektnih prijedloga iznosi više od 160.000,00 kuna.

Ovo je uistinu pozitivan primjer djelovanja jedne male ogulinske udruge, koja daje neizmjeran doprinos izgradnji bolje lokalne zajednice.