Aktualno Županija

Mandić preuzeo Karlovac i najavio: Do daljnjeg zabrana zapošljavanja u gradskim tvrtkama, ide novi ustroj Gradske uprave

To bih baš želio vidjeti!, uzvratio je sad već bivši dogradonačelnik Dubravko Delić gradonačelniku Damiru Mandiću koji se na današnjoj primopredaju dužnosti našalio da je sa zamjenicima Andrejom Navijalić i Ivanom Mrzljakom dogovorio da budu puno bolji od prethodnog vladajućeg trojca.
Grad je Mandiću predao Delić, koji je od prošlotjedne ostavke Damira Jelića obnašao dužnost gradonačelnika, poželjevši njemu i dogradonačelnicima puno uspjeha u poslu, da radosni dolaze na posao, s mirom u duši i zdravljem u tijelu, srca otvorenog za sugrađane, dostupni u svakom trenutku, kako su se i oni trudili biti.
Da će biti i dostupan i otvoren cijeli gradski sustav, baš kao što je u kampanji i najavljivao, Mandić je potvrdio i danas, te najavio pressice uoči sjednica Gradskog vijeća – koje će konstituirano biti 21. lipnja i dobiti predsjednicu Marijanu Tomičić – skorašnji rebalans proračuna, te preustroj Gradske uprave s manjim brojem upravnih odjela. Od danas, pak, na snazi će biti prva gradonačelnikova odluka – o zabrani zapošljavanja.
– Direktorima ću uputiti dopis da zabranjujem bilo kakvo zapošljavanje do daljnjega. Ono što smo u kampanji i govorili: zaista želimo da svako zapošljavanje, bilo u Gradskoj upravi, tvrtkama ili ustanovama, bude ponajprije transparentno. Dok ne osmislimo kvalitetnu proceduru te transparentnosti s pravnicima i direktorima, a mislim da će to biti vrlo brzo, u tvrtkama zapošljavanja neće biti, najavio je Mandić, dodavši da će za 10-ak dana biti održane skupštine svih društava, na kojima očekuje i analize direktora o potrebama za zapošljavanjima s ponuđenim rješenjima.
Novom gradonačelniku Karlovačka građanska garda danas je predala iskaznicu kojom ga potvrđuje kao nadzapovjednika.(KAportal)