Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 21.06.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:

Teško ozlijeđena 81-godišnjakinja
Jučer oko 2.00 sata u kući u gradskoj četvrti Dubovac u Karlovcu 23-godišnjak je fizički napao 81-godišnjakinju i teško je ozlijedio. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju, predan pritvorskom nadzorniku.

Iz kampera otuđena torbica
Tijekom noći s 19. na 20. lipnja nepoznati počinitelj je na odmorištu autoceste A1 u Draganiću, iz kampera njemačkih registracijskih oznaka, otuđio torbicu s novcem, bankovnim karticama i dokumentima, vlasništvo 50-godišnjeg njemačkog državljanina. Materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna.

Krađa torbice u zdravstvenoj ustanovi
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 56-godišnjakinje da joj je nepoznati počinitelj 20. lipnja u zdravstvenoj ustanovi u Karlovcu iz torbice otuđio novac.

Prijevara na području Slunja
Jučer je u Policijskoj postaji Slunj zaprimljena prijava 75-godišnjaka da su 19. lipnja u poslijepodnevnim satima, na području Slunja, u njegovo dvorište došle dvije nepoznate ženske osobe i rekle mu da je njegova sestra naručila stolnjake. Nakon što ih je platio, kontaktirao je sestru i shvatio da je prevaren. U policijsku postaju dovedene su 65-godišnjakinja i 38-godišnjakinja za koje se sumnja da su počinile navedeno kazneno djelo te će protiv njih biti proslijeđena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.