Mogla bi pasti i “stotka”! Aquatiku u prvoj polovici godine posjetilo čak 57.933 posjetitelja, dolaze i domaći i strani turisti

 

Koliko znači dobar projekt i dobar marketing, najbolje iz dana u dan pokazuje karlovački slatkovodni akvarij Aquatika. Od arhitektonskog rješenja koje je primilo niz domaćih i stranih nagrada, priznanja i pohvala, preko reportaža u brojnim domaćim i stranim medijama, sve do vidljivog svakodnevnog truda da prostor postane prepoznatljiv i privlačan gostima – Aquatika je u svakom pogledu pozitivan primjer kako treba raditi.

A, pokazuju to i brojke posjetitelja. One su, ako uzmemo u obzir ranije procjene, koje su se kretale od najkonzervativnijih 12.000 godišnje do 35.000 godišnje ravnateljice Maruškić Kulaš koje su mnogi smatrali preoptimističnima – zaista goleme. Naime, u prvih šest mjeseci godine Aquatiku je posjetilo čak 57.933 posjetitelja! Dolaze jednako Karlovčani, domaći turisti i strani turisti, pojedinci i obitelji, kao i organizirane grupe, od razreda do većih grupa stranih turista. Sve to urodilo je zaista fenomenalnim brojkama i činjenicom da je već u pola godine obilato premašen plan za godinu. Potajno se sada svi nadaju da bi mogla pasti i “stotka”, odnosno 100.000 posjetitelja godišnje, a sasvim je sigurno da će konačan broj biti vrlo blizu.

Pritom, dosadašnje brojke postignute su najvećim dijelom izvan sezone, a vidjet ćemo hoće li ljetne vrućine i sezone godišnjih odmora dodatno povećati broj posjetitelja, ili će u ljeto broj gostiju ipak malo opasti zbog školskih praznika. Zasad se ne čini da interes jenjava, primjerice od 25. do 30. lipnja u karlovački slatkovodni akvarij došlo je – 1.376 posjetitelja.

Ukupno je od otvaranja 22. listopada prošle godine Aquatiku posjetio 84.251 gost. Te su brojke još fascinantnije, ali, dakako, dijelom je na njih utjecao prvi vikend kada je ulaz za sve zainteresirane bio besplatan, a broj posjetitelja izuzetno velik. (kaportal.hr)

 

Komentari