Aktualno OG sada Ogulin

Izložba slika Marije Lovrić

Svečanim  otvorenjem izložbe slika ogulinske slikarice Marije Lovrić, u subotu 15. srpnja u atriju Hotela Frankopan, nastavljene su ovogodišnje Frankopanske ljetne večeri, koje će završiti večeras, kad nam u goste nam dolazi 12 mladih flautistica okupljenih u Zagrebački ansambl flauta.
Marija Lovrić rođena je 8. rujna 1947. u Zagorju kod Ogulina. Osnovnu školu završila je u rodnom mjestu, srednju u Rijeci, a pedagošku Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu 1970. godine.
Prvo zaposlenje bilo joj je u Osnovnoj školi Zagorje, a potom je nastavila raditi kao likovni pedagog u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu, u kojoj je od 1993. do 2013. obnašala funkciju ravnateljice.
Čitav radni vijek Marije Lovrić vezan je uz vizualno-likovni odgoj i dječje likovno stvaralaštvo, što je u njoj pobudilo likovnu radoznalost te ju je potaknulo da se 1989. godine i sama počne intenzivnije baviti slikarstvom. Od tada pa do danas sudjelovala je na pedesetak skupnih i samostalnih izložbi, te likovnim kolonijama .
Od 1992. članica je likovnog društva ”Frankopan” u Ogulinu u kojem je obnašala dužnost tajnice, a sada i predsjednice Društva.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, kojemu je Marija Lovrić poklonila jednu sliku, a darovavši  sliku ogulinskom župniku i dekanu Robertu Zuboviću od njega se simbolično oprostila, s obzirom da uskoro odlazi za župnika i dekana na Malom Lošinju.

Program je vodila Ružica Salopek, a za glazbeni ugođaj pobrinuo se Tomislav Butković. Otvorenju su nazočili članovi Likovne udruge Frankopan i zainteresirani građani.