Aktualno Sport

Rasprodana Rujevica živi za himnu Lige prvaka!

UŽIVO OD 20.45 SATI: RIJEČKI ‘MORDOR’ NIJE NITKO POKORIO, PA NEĆE NI ‘BIKOVI’ Rasprodana Rujevica živi za himnu Lige prvaka!
ijeka na Rujevici dočekuje Red Bull iz Salzburga u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka. U prvom susretu u gostima izabranici Matjaža Keka uspjeli su izboriti neodlučen rezultat uz jedn postignut pogodak i tu će malu prednost pokušati obraniti kod kuće pred rasrpodanom Rujevicom. Utakmicu između Rijeke i Red Bulla možete praiti UŽIVO od 20.45 na portalu sportskih novosti.
RUJEVICA JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA Salzburg mora biti impresioniran: U 41 utakmici Rijeka je samo jednom ostvarila rezultat koji bi značio eliminaciju
UTAKMICA ISTINE ZA HRVATSKOG PRVAKA Kek na prepunoj Rujevici traži prolaz: ‘Odmah se naježim kada vidim da je stadion rasprodan! Dat ćemo sve od sebe’
RIJEKA: Sluga – Ristovski, Župarić, Elez, Vešović – Bradarić, Mišić – Kvržić, Gorgon, Heber – Gavranović

RED BULL: Walke – Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Samassekou, Yabo, Berisha, Minamino – Hwang, Dabbur

————————————————————————

Na Kvarneru posljednja dva dana – a prognoze su da će tako biti i danas – vlada temperaturni pakao. Plaže su krcate, vrijeme je godišnjih odmora, uostalom, termometar je u autu jučer u 14 sati pokazivao – 40 stupnjeva! Po takvom, pasjem vremenu građani Rijeke u ponedjeljak su od ranog jutra – prvi je stigao već oko 7 sati – na Rujevici čekali otvaranje blagajni (11 sati?!) te početak slobodne prodaje ulaznica za Salzburg.

Naime, ako niste pretplatnici, jedini je način da dođete do vrijednog papirića bio “dignuti šator” od ranog jutra i nadati se da će još biti karata kada dođe vaš red na blagajni. Gužva je bila velika, sigurno ima nekih koji će, usprkos čekanju, Rijeku morati bodriti ispred televizijskih ekrana ili iz gradskih ugostiteljskih objekata koji masovno najavljuju praćenje susreta s Rujevice uživo.

Sve rasprodano

Da, stadion je rasprodan, svih 8.000 i kusur sjedećih mjesta, pa će Rujevica zaista biti dodatni pakao za Bikove iz Austrije, kao da im zrak i ovako neće biti dovoljno težak.

– Lijepo je to, naježio sam se kad sam čuo da je rasprodan stadion. Velik respekt navijačima i onima koji su u kratkom vremenu uspjeli sagraditi sjevernu tribinu. Čeka nas pravi nogometni ambijent i apeliram na sve da pokažu da je Rijeka kvalitetna, goropadna, sportska i korektna – rekao je Kek.

Napeto je bilo u ponedjeljak, svi su na različite načine pokušavali doći do ulaznica, barem ih rezervirati za neke svoje rođake, prijatelje, goste… Nebitno, nisu uspjeli. Dođi, majstore, stani u red i čekaj, ako nemaš pretplatu. Nema druge. Naravno, postoji opcija da pretplatnici koji su spriječeni doći nekome ustupe mjesto, radi i crno tržište, ali manje nego inače kada su u pitanju velike utakmice. Svi, jednostavno, žele biti dio večerašnjeg spektakla! I to ne zbog Red Bulla, nego zbog – Rijeke.
Svi su također veliki optimisti glede konačnog rezultata. Raspoloženje se uglavnom promijenilo nakon 90 minuta na Red Bull Areni, pa je Salzburg od “teškog, teškog protivnika” došao do “bolji smo od njih i prolazimo”. Neki, naravno, imaju i privatne razloge zbog kojih bi voljeli da Riječani stignu do play-offa Lige prvaka. Recimo, “trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević u nedjelju nam je, kada smo razgovarali o Kekovih 100 pobjeda, u svom osebujnom stilu rekao sljedeće:

– Moja je supruga velika navijačica Rijeke i nadam se da će srušiti Salzburg jer o rezultatu utakmice ovisi i njeno – a onda i moje – raspoloženje. Ako Rijeka izgubi, onda mi j*** majku… Ali vodim je na Rujevicu, neka donese sreću igračima.

Razgovarali smo i s Goranom Mujanovićem, strijelcem legendarnog gola u Stuttgartu, on će biti u Opatiji večeras.

– Nije me pretjerano impresionirao Salzburg, Rijeka će proći!

Slično govore bivši igrači, stoperi Damir Milinović i Elvis Brajković, pa i Marinko Koljanin, bivši sportski direktor Rijeke s bogatim iskustvom u Salzburgu, koji je u najavi prve utakmice detaljno pogodio tijek susreta, slabe točke Red Bulla.

Prava stvar

Već na Red Bull Areni domaći su nas novinari ispitivali o atmosferi na Rujevici, čudili se brojci od 2.500 tisuće pripadnika Armade na gostujućem stadionu. Istra je bila samo test sjevera, navijačko uglazbljivanje, uštimavanje nota. Večeras je – prava stvar.

Umjesto udaraljki na koje su inače navikli, Hwang i društvo ulaze u dosad neosvojeno grotlo gdje će se morati truditi čuti jedan drugoga na travnjaku.

U riječki Mordor, odakle nitko nikada nije izišao uzdignutih ruku. Neće valjda ni Bikovi…(jutarnji.hr)