Aktualno OG sada Ogulin

Čelnici grada posjetili čelnike sportske zajednice

Iz priopćenja koje su primili mediji, doznajemo da je gradonačelnik Dalibor Domitrović,  sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Danielom Vukelja, te Draženom Cindrićem, članom Izvršnog odbora, u njihovom uredu posjetio predsjednika Sportske zajednice grada Ogulina Darka Pribanića i tajnika Maria Pavića, kako bi se informirao o njihovim problemima i projektima.
Jedan od većih problema Športske zajednice je grijanje dvije dvorane uz  Prvu osnovnu školu, jer im je iznos koji za to od njih traži županija previsok.
Problem je i sanitarni čvor sa svlačionicama u staroj, velikoj dvorani koji je građen po zastarjelim standardima i koji je, iako čist i održavan, zbog starosti spreman za rekonstrukciju.
U novoj teniskoj dvorani uređuju se tri smještajna prostora sa po 6 kreveta (ukupno 18 kreveta). Namjera ŠZ je gostujućim sportašima pružiti mogućnost jeftinog smještaja, za stotinjak kuna, kako bi se lakše organizirale utakmice i privukli gledatelji i gosti u grad.
Iza teniske dvorane je predviđena atletska staza, za što postoji projekt. O ovome je bilo govora i na Gradskom vijeću Grada Ogulina.
Od ostalih projekata za spomenuti su uređenje Crvenog igrališta uz zgradu Pučkog otvorenog učilišta i dogradnja Sokolskog doma, tako da se gimnastičarima omogući učenje opasnih vježbi u kontroliranim uvjetima (tzv. „jama“).
Generalno stanje sporta i sportskih objekata u Ogulinu gradonačelnik je, kad se uzmu u obzir raspoloživa financijska sredstva i stanje gospodarstva, ocijenio vrlo dobrim, pa i izvrsnim.
Gradonačelnik je obećao da će Grad financijski pratiti svaki projekt pod uvjetom da se većim dijelom sufinancira iz alternativnih izvora, odnosno da nije u 100% iznosu financiran iz proračuna grada. Alternativni izvori financiranja mogu biti fondovi EU, sredstva ministarstava, privatne donacije ili sponzorstva tvrtki.
Video snimak obilaska možete pogledati na ovoj poveznici: https://youtu.be/ZJqb8H9LQiU