Aktualno OG sada Ogulin

Pola godine smo zajedno!

Iako je Ogportal rođen nešto prije, mi smo vam se službeno predstavili 11. veljače ove godine. To znači da smo s današnjim danom, zajedno punih šest mjeseci.

Rođenje i problemi

U tom razdoblju prošli smo sve glavne faze koje svaka nova stvar, posao ili projekt prolaze. Bilo je tu početničkih pogrešaka, dječjih bolesti, upoznavanja nekih novih stvari i nekih novih ljudi. Bilo je tu naravno i klipova pod nogama, pritisaka i tužakanja, anonimnih oblajavanja po svakojakim bizarnim internetskim tarabama i raznih situacija u kojima je OGportal “nekad ,na žalost bio gad, a nekad, nažalost ne”.

Kako sada stvari stoje

Sve u svemu, u vrlo kratkom roku od 6-7 mjeseci stvorili smo i postavili na sigurne noge, danas glavni gradski medij. Kao što se vidi iz priloženih Google analytics podataka, dogurali smo do prosjeka od preko deset tisuća pregleda dnevno, uz stalni rast broja novih čitatelja. Kada već govorimo o broju pregleda stranice u jednom danu, spomenut ćemo i dosadašnji rekord koji se odnosi na dan izbora i dan kasnije, odnosno 04. i 05. lipnja u kojima je OGportal, u svakom od tih dana, zabilježio preko 33 tisuće pregleda! Naravno, ima stvari koje su nas i iznenadile. Primjerice, interes za natječaje za zapošljavanje, koje svakodnevno objavljujemo u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Odlučivši se za tu rubriku na portalu, vodili smo se saznanjem da je u ogulinskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje mjesečno od 1200 do 1400 prijavljenih osoba, dakle potencijalnih čitatelja od kojih će većina, ako zbog ničega drugog, a ono zbog pregledavanja natječaja za posao posjetiti naš portal. Međutim, pokazalo se da je ta rubrika jedna od najmanje posjećenih!

Zanimljiv nam je i podatak da čak 70% čitatelja OGportal prati putem mobitela, 26% putem računala a ostalo putem tableta. Ima tu još zanimljivih podataka, a neke možete vidjeti i u priloženim fotografijama.

Mi zadovoljni i guramo dalje

Uglavnom, mi smo izuzetno zadovoljni reakcijama naših sugrađana i čitatelja i drago nam je da smo postali dio svakodnevnog života našeg grada, u skladu sa našim logom – “s vama kroz svaki dan”. Veseli nas kad nam na ulicama mahnete, javite se onim simpatičnim “gdje ste OGportal!” ili se potužite na nešto, sugerirate što da pitamo i o čemu bi mogli  pisati. Zadovoljni smo i uspjehom na natječaju Agencije za elektroničke medije na kojem smo si osigurali, za dvogodišnje razdoblje  130 tisuća kuna kojima se sufinancira naš program “S vama kroz svaki dan”. S takvom podrškom i takvom posjećenošću postali smo i marketinški zanimljivi poslovnim partnerima. Oglas ili reklama na OGportalu, dnevno se prikaže deset tisuća puta, ili 300 000 puta u mjesec dana, što svakako ima marketinški efekt. Nadamo se da će i ubuduće, naši poslovni partneri to prepoznati, što će nam omogućiti nastavak razvoja OGportala, koji bi do kraja godine trebao završiti prvu fazu, te s prvim danima slijedeće krenuti u drugi razvojni period.

Zahvala

I naravno zahvaljujemo svima koji su na neki način, dobar ili ne, pomogli našem radu. Hvala našim čitateljima na podršci i “dojavama”, hvala našim prijateljima i članovima udruge, te naravno suradnicima Tini Trivanović, Krešimiru Renduliću, prof. Nives Opačić, ekipi Foto studia “IN”, Petri Gerić, Darku Turkoviću i njegovj Neli, bauštelcu Kruletu, Martini Regetaš i doktorici Žgela, te svim našim poslovnim partnerima.