Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin ponovno u emisiji Dobro jutro, Hrvatska

Danas u 8.50 su naši Ogulinci opet gostovali na HRT-u u emisiji Dobro jutro, Hrvatska a povod je bila ljetos održana humanitarna biciklijada. Podsjetimo, Željko Magdić i Ivan Puškarić su u srpnju 2017. krenuli  iz Ogulina put Albanije i natrag. Na turu koja je trajala 14 dana i iznosila 1600 km su odlučili krenuti iz ljubavi prema bicikliranju i humanitarne note, želje za pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, djeci. Riječ je bila o dvoje teško bolesne djece, Emmi i Mateju, iz dvije ogulinske osnovne škole. Početak puta su simbolično je označen donacijom 2 bicikla, za drugo dvoje djece iz obitelji teškog imovinskog stanja.  Jedan bicikl je poklonila humanitarna udruga Oda prijateljstvu, a drugi gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović.
U HRT-ov emisiji Dobro jutro, Hrvatska, gostovali Željko Magdić, koji je vozio ovu rutu,  ravnateljica osnovne škole Ivana Brlić-Mažuranić Anđelka Salopek te učiteljica iz Prve osnovne škole Ljerka Salopek Bacanović.
Medijski su ovu humanitarnu biciklijadu pratili Radio Ogulin, Og portal, Grad Ogulin, a svakodnevne informacije su bile i na Facebook profilima dvojice biciklista. Račun na koji su se prikupljala sredstva je otvoren u suradnji s udrugom Oda prijateljstvu, a prikupljeno je više od 28.000 kuna.