Aktualno OG sada Ogulin

Mario Pavić: u dvorani je toplo, a na štednju struje smo prisiljeni!

Na adresu OGportala ovih dana stiglo je nekoliko pritužbi na račun vodstva Sportske zajednice Grada Ogulina. Naime, roditelji se žale da temperatura u sportskoj dvorani nije primjerena za djecu koja dolaze na treninge, te da se mora trenirati gotovo u mraku, jer u dvorani ne žele upaliti sve svjetiljke, dok istodobno na nogometnom stadionu svijetle reflektori.

Tajnik Sportske zajednice Mario Pavić na ove se izjave osvrnuo i posjetivši naš portal i gostujući u programu Radio Ogulina, te kaže:
“Do nedjelje temperatura zraka nije bila ispod 15 stupnja, tek je zadnjih nekoliko dana hladnije. U dvorani je toplo, a grijanje smo odmah počeli uključivati kad smo vidjeli najave vremenske prognoze”- kaže Mario Pavić, a što se svjetla tiče, dodaje: “Još lani je bilo naznaka da će nedostajati sredstava. Prisiljeni smo provoditi štedno upravljanje  strujom, a to je ona razina koja će osigurati nesmetano održavanje treninga. Nema potrebe da gori 6 redova lampi, dovoljna su dva. Športska zajednica kontrolira i štedi, uštede su nevjerojatne. Stadion je vlasništvo NK Ogulin,  a troškove rasvjete (reflektora) ne snosi Sportska zajednica, ali je razumljivo da i ta djeca moraju negdje trenirati”- rekao je Mario Pavić i osvrnuo se na prozivke koje mu je uputio kolumnista OGportala,  pišući o praznim protupožarnim ormarićima sa vatrogasnom opremom. O tome kaže: “Plan evakuacije za sve dvorane i procjena opasnosti sačinjeni su za svih 5 objekata. Oni stoje i na svim zidovima. Odluke, odgovorne osobe, sheme dojave o nesreći…sve imamo! Došla je nedavno inspekcija, utvrdila da je sve u redu, čak je inspektorica bila fascinirana našom dokumentacijom, Imamo vani dva ormarića, ali smo ih 4 puta punili i mijenjali! U nekoliko navrata, vikendom, vandali su te ormariće uništili i doslovno pokrali. Ne možemo ih svaki ponedjeljak mijenjati! Čovjek je primijetio da su prazni i nikog ne optužujem, ali morala bi se čuti i druga strana. Ne može se nekog optužiti, a da se nije pitalo zbog čega je tako. Propust je, ali je bitno znati zbog čega se on dogodio”-zaključuje Pavić.

A da vandalizma ima i da nekome “smetaju” ormarići i još mnogo toga, uvjerili smo se i minulog vikenda. Stoga je naš sugovornik odlučio podići kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.