Aktualno OG sada Ogulin

Na otvorenju Adventa-stotine zadovoljnih Ogulinaca!

Na otvorenju Adventa u Ogulinu, unatoč hladnoći, okupilo se nekoliko stotina Ogulinaca! Svi su došli da uz stihove najljepših zabavnih božićnih pjesama,večeras  na prostoru kod Golubice, nazoče  paljenju  božićne dekoracije i iskrica dobrote, uz blagoslov jaslica i uz nastup ogulinskih slavuja.

Program je vodio Dubravko Dragičević, uvijek raspoložen i spreman za nastup, a možemo se podičiti i našim slavujima, djevojkama ugodna i moćna glasa, Anom Karlom Sabljak i Petrom Brozović, te nešto iskusnijom Kristinom Božičević,  koje su izvele nekoliko Božićnih pjesama i dobile veliki pljesak publike, baš kao i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i ogulinski župnik Josip Štefančić. Gradonačelnik Domitrović po prvi je put imao prigodu u toj funkciji uputiti čestitke svojim sugrađanima u povodu nadolazećih blagdana, a župnik Štefančić blagoslovio je jaslice i svima poželio ugodne blagdane, uz prigodnu molitvu.

U glazbenom dijelu otvorenja nastupio je Jagor bend, potom i grupa Alf, a uz vesele ritmove posjetitelji su se mogli ugrijati uz  kuhano vino i čaj.
Božićnoj atmosferi pridonio je  i adventski sajam,  na kojem su  posjetitelji kupovali  božićne dekoracije, rukotvorine i domaće proizvode.
Ova adventska večer bila je  prigoda  u kojoj su građani mogli  podijeliti ljubav i mir!

Vjerujemo da su večeras mnogi bili ponosni na organizatore Adventa u Ogulinu, djelatnike Pučkog otvorenog učilišta, koji su se potrudili da Ogulin ne zaostaje za drugim sredinama, a uz pokroviteljstvo Grada Ogulina, čije je vodstvo dokazalo da živi za svoj grad i njegove stanovnike.

 

(fotografije našeg foto suradnika Zdravka Špehara)