Aktualno OG sada Ogulin

Gradsko društvo Crvenog križa obilježilo dan volontera

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština UN-a 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Volonterski centri diljem Hrvatske tim povodom dodjeljuju nagrade za doprinos razvoju volonterstva i organiziraju prigodne svečanosti i volonterske akcije. Također, u prosincu se dodjeljuje i Državna nagrada za volontiranje – najviše priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti.

Ovaj je dan obilježen i u Gradskom društvu Crvenog križa Ogulin.  Nakon što je Zvjezdana Jurjević pročitala jednu priču o ljudima dobra srca, ravnateljica Crvenog križa Valentina Bartolović zahvalila je svim volonterima na požrtvovnosti i akcijama u kojima većina njih već godinama nesebično sudjeluje. Imaju i nove članove koji su im se pridružili i koji će rado volontirati u ovom društvu. Tom prigodom Valentina Bartolović im je uručila zahvalnice i simboličan poklon, sa željom da i dalje uspješno surađuju.