Aktualno OG sada Ogulin

Škola lijepog čitanja u Ogulinu

U  Ogulinu se tijekom ovoga tjedna održava Škola lijepog čitanja, jedinstveni projekt u ovom djelu Europe. Čitajući, djeca se u školi  rješavaju treme i straha, a sve to pod budnim okom bivše medijske djelatnice, Adrijane Škandro.

Škola je  nedavno otvorena u Velikoj Gorici, a edukatorice su Adrijana Škandro i Mirta Marinić koje su nekada radile na televiziji i radiju.
One im vraćaju volju za čitanje i pomažu  da steknu potrebno samopouzdanje, da se riješe strahova i problema koji ih koče u čitanju te da što više zavole pisanu riječ.

S djecom rade u grupama, jer je takav način poticajan budući  da je grupno govorenje malo teže nego kad djeca čitaju sama, kod kuće.

“Sva djeca koja u našu školu  zakorače,dobivaju izvrsnu moć interpretacije, a iz škole izlaze kao vrhunski govornici”- kaže Adrijana Škandro, ne skrivajući zadovoljstvo što se ovog puta škola održava u bajkovitom Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić. Još da ima snijega, ugođaj bi im, kaže nam, bio ugodniji, no i bez njega rado obilaze znamenitosti našeg grada i okolice. Vjerujemo da će kući otići zadovoljni, ali i da će nas ponovo posjetiti.