Aktualno Županija

Ne želi raditi, a voli popiti: Karlovčanin izvrijeđao majku i porazbacao stvari po kući, ali na sudu je dobro prošao

 Prekršajni sud proglasio je krivim zbog nasilja u obitelji 33-godišnjeg Karlovčanina i kaznio ga novčanom kaznom od 1.000 kuna, jer je napao i izvrijeđao vlastitiu majku. Incident se dogodio 26. kolovoza u jutarnjim satima, oko 6.30, u njihovoj obiteljskoj kući na području Karlovca.

– Glupačo, glupa si – izderavao se na majku, nakon čega je po kući razbacivao stvari te bacio peepljaru u prozor.

Ona je nazvala policiju, koja ga je u 7.05 sati uhitila i zadržala u svojim prostorijama točno sat i pol, do 8.35 sati. Zbog “lišavanja slobode” snizili su mu kaznu za 300 kuna, pa mora platiti samo 700. Ako se odluči na plaćanje u roku, oprostit će mu još jednu trećinu, pa će ga u konačnici sve skupa koštati 466,67 kuna.

Na sudu je izrazio žaljenje zbog svojih postupaka, kazao je kako je u međuvremenu iselio iz kuće, planira odlazak u Njemačku, pa više neće biti u prilici činiti ovakve prekršaje.

Majka je kazala da ju je napao bez ikakva povoda. Kaže da je s njim imala problema duže vrijeme. Iako je radno sposoban ne želi raditi, a sklon je konzumiranju alkohola i droge, a uz to je i nasilne prirode. Potvrdila je da se iselio na nepoznatu adresu, ne želi ga natrag, već moli institucije da prema njemu primjene psihosocijalni tretman. Sud taj prijedlog nije prihvatio smatrajući da za takvim nečim nema potrebe, jer se sin iselio iz obiteljske kuće, iskreno je priznao prekršaj, a do sada je bio nekažnjavan.(KAportal)