Aktualno Županija

Ministar Marić potpisao ugovor o darivanju zemljišta za CGO Babina Gora

Poručio: Pokazujete da znate gospodariti otpadom

Ovim ugovorom rješavamo najesktremniju prateću pojavu u društvu: imamo sve manje potrebnih i dragocjenih, a sve više nepotrebnih stvari koje imaju kratak put i završe u otpadu. Čovjek je kreator svega toga i samo on može rješavati probleme, a da bismo sačuvali vrijednosti našeg društva i života, pa i sam život, trebamo znati upravljati otpadom i tim nepotrebnim stvarima. Grad Karlovac i Karlovačka županija uspostavom ovog Centra pokazuju ne samo da znaju upravljati, nego i gospodariti otpadom, što je još dragocjenije, izjavio je ministar državne imovine Goran Marić, potpisavši ugovor o darovanju zemljišta Centru za gospodarenje otpadom Karlovačke županije s dirktoricom Kodosa Marijom Tufeković.

Riječ je o zemljištu na Babinoj Gori, površine 52 jutra i 940 četvornih hvata, vrijednom 10,270.000 kuna.

– Na njemu će biti smješten budući Centar za gospodarenje otpadom zajedno s odlagalištima za inertni otpad i neopasni komunalni otpad koji će se odlagati nakon obrade na Centru, kazala je Tufeković.

A taj projekt, po riječima župana Damira Jelića, nakon što je u pojedinim godinama već bio prekrižen, zaboravljen, šepao nam išao po mnogo čemu, poprima prave oblike.

– S cestom koja je u postupku, strujom koju rješavamo, ovim vašim financijski izdašnim poklonom i projektnom dokumentacijom za koju vjerujemo da će u ovoj godini poprimiti oblik dozvole, pokazuje da idemo pravim putem i da pred nama svi izazovi selekcije otpada će po mnogo čemu biti olakšani, poručio je Jelić. (kaportal.hr)