Aktualno OG sada Ogulin

Hoćemo li dobiti Trg generala Petra Stipetića?

OGportal, odnosno Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, uputila je gradonačelniku Daliboru Domotroviću i Komisiji za imenovanje ulica i trgova grada Ogulina, prijedlog  da se jedan trg u Ogulinu imenuje po nedavno preminulom generalu Petru Stipetiću. U prijedlogu se, među ostalim,  navodi:

“Ovaj veliki domoljub i čovjek, rodom Ogulinac, general Hrvatske vojske zaslužio je da u rodnom gradu ima svoj trg.

Predlažemo da to bude prostor koji se sada neslužbeno naziva “trg kod golubice”, koji kao trg službeno i ne postoji. Stoga predlažemo da se taj prostor u buduće zove “Trg Petra Stipetića” i da se postavi spomen ploča, njemu u čast.”

Ovo imenovanje ne bi izazvalo dodatne troškove za stanovnike grada Ogulina, jer taj prostor još nema službeno ime, pa neće biti potrebno mijenjati dokumente radi adrese.

Vjerujemo da će odgovorni podržati ovaj prijedlog, a na zadovoljstvo naših sugrađana. Uz novo ime, tom prostoru svakako ne bi škodila i mala intervencija što se uređenja tiče, jer sada u jednom svom dijelu više izgleda kao skladište, trenutno nepotrebnih štandova, kao što se vidi na našim fotografijama.