Aktualno Županija

Jelić vratio sjednice Županijske skupštine na valove Radio Karlovca – ali “zaboravio” Radio Ogulin!

– Nema nikakve blokade; kad se za to stvore uvjeti, sjednice se mogu izravno prenositi i na internetu, pokrenuli smo proceduru. Za same radio postaje još traju razgovori, da li da prate kao prije i po kojim ciframa. Nadam se da ćemo se uskoro dogovoriti. Ako imate osjećaj medijske blokade, koristite mobitele dok se ne ostvare uvjeti pa napravite prijenos, izjavio je župan Damir Jelić na današnjem Aktualcu Županijske skupštine.

Odgovorio je tako na pitanja vijećnika, najprije Zlatibora Tomasa (Most), a onda i Hrvoja Hoffmana (Živi zid) kada je odlučeno da ponovo bude radijski prijenos sjednica, bez kojeg je prošla prethodna.

– Cap! i prijenosa nije bilo, rekli ste da dok ste župan, po toj cijeni ga neće biti. Glede troškova, rješenja je live stream i stavljanje snimki na Youtube, ta je realizacija moguća, postoje županije koje imaju u tome iskustva. Po informacijama koje imam, cijena Radio Ogulina je bila 3.375, a Karlovca 3.125 kuna, s PDV-om, a od veljače 1.875 kuna. Troškovi za prijenos internetom su prihvatljivi, ustvrdio je Hoffman.

No, da nije isto prenositi sjednice radio stanici i internetu, objasnio mu je predsjednik Skupštine Ivan Vučić.

– Trebamo shvatiti da nemaju svi u županiji iste uvjete, imamo dijelove županije gdje građani, dok ne dođe širokopojasni internet, ne bi imali ista prava kao drugi. Sad je radio, da mogu slušati svi, prioritet, a kad se steknu tehnički uvjeti, sigurno ćemo prenositi, to je budućnost, rekao je Vučić, odbio Hoffmanovo daljnje pojašnjenje i zaključio aktualni sat duži od dva sata.

Inače, Živi zid, osim Anite Bolarić, od danas ima još jednog svog člana koji je istovremeno i vijećnik u karlovačkom Vijeću i Županijskoj skupštini: Filip Jarnević sada je i županijski vijećnik, umjesto Lidije Domitrović, koja je mandat stavila u mirovanje. (KAportal)