Aktualno OG sada Ogulin

Paola i Dina Španić prve u Sarajevu! Paola sutra nastupa i u RTL-ovim “Zvjezdicama”!

Festival dječje pjesme „Lino-Fest 2018“, 16. po redu, održan je prošlog  vikenda u prepunoj dvorani „Doma mladih“ u Sarajevu. Tema ovogodišnjeg Festivala je bila „Učimo o Europi“.

U natjecateljskom dijelu festivala nastupili su mališani iz Mrkonjić Grada, Podgorice, Sombora, Zagreba, Goražda, Perasta, Beograda, Mostara, Banja Luke, Nikšića, Niša, Novog Sada, Požege, Sarajeva i Kikinde, izvodeći kompozicije eminentnih autora.

Stručni žiri festivala bili su Hrvoje Hitrec, Minja Subota, Minka Muftić i Marijo Pejić.

Nagrada za najbolji tekst dodijeljen je autorici Maji Rogić za pjesmu „Bijela ptica“, koju je izvela Leona Pilipić iz Zagreba. Nagrada za najbolji scenski nastup dodijeljen je vokalno-plesnoj skupini „B-STARS“ iz Mostara, koja je izvela pjesmu „Zapleši s nama“.

Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Dariji Vračević iz Beograda, koja je interpretirala pjesmu „Ove zvezde smo ti i ja“. Treća nagrada stručnog žirija dodijeljena je Neveni Mrvaljević iz Podgorice, za pjesmu „U ritmu ljubavi“, a druga nagrada stručnog žirija Deniz Hodžić iz Sarajeva za pjesmu „Planeta dječija“.

Prva nagrada stručnog žirija pripala je Dini i Paoli Španić iz Zagreba za pjesmu „Crno bijela ljubavna priča“, čija je autorica Maja Rogić. 

Iako kažu da su iz Zagreba, Dina i Paola Španić zapravo su male Ogulinke! Njihov je djed nekadašnji glazbenik  Ivica , a otac Dalibor. Djed je imao svoj bend “Safiri” i vrlo je ponosan na svoje drage unuke, koje mu stalno šalju puse, a on se, rekle su nam, uvijek rasplače kad ih sluša.

Osim ove značajne pobjede u Sarajevu, Paola će nastupati u petak, sutra, u RTL-ovim “Zvjezdicama”.

Počela je pjevati, kaže nam, “kao mala beba, a “službeno” sa pet godina! Treme nema, kao da ju nitko ne gleda!

Od oca Dalibora i mame Jagode doznajemo da su i Paola i Dina od malena pokazivale koliko znaju i vole pjevati i uključili su ih u Dječji zbor “Kikići”. Nastupale su na raznim festivalima, a najponosniji su baš na spomenuti, u Sarajevu. Tamo su bile najmlađe!

Vesele i nasmijane, ove dvije vrlo komunikativne djevojčice,  gostovat će u programu Radio Ogulina danas (četvrtak) od 9,30 sati, u specijalnoj emisiji “Tintilinić”. Poslušajte! I sutra navijajte za našu Paolu, koja se ljuti kad ju netko greškom nazove Paula!