Aktualno Županija

Oprez prilikom kupovine putem interneta!

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i dvije prometne nesreća od kojih je jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom.
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 24-godišnjaka da je putem Interneta pronašao i kontaktirao tvrtku za prodaju rabljenih vozila u Engleskoj te im uplatio novac nakon čega mu vozilo nije isporučeno u dogovorenom roku. Oštećeni je shvatio da je prevaren za više od 50.000 kuna te je događaj prijavio policiji koja provodi kriminalističko istraživanje.

“Ovim putem upozoravamo građane da budu oprezni prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak” – stoji u današnjem priopćenju PU Karlovačke.