Aktualno Županija

Zorin dom do rujna uljepšanog glavnog pročelja – Na godinu nastavak radova na fasadi i unutrašnjosti zgrade

Gradsko kazalište Zorin dom Karlovčane će u novoj sezoni dočekati uređenog pročelja, dijela sanitarnog prostora i garderoba.

Prva je to faza obnove vanjskog i unutarnjeg dijela zgrade, pojašnjava ravnatelj Srećko Šestan, dodajući da su sredstva dobili na natječaju Ministarstva kulture, 400.000 kuna, od Grada Karlovca 200.000, te Županije 40.000 kuna.  Svi radovi trebaju biti gotovi do sredine rujna.

– Za slijedeću godinu planiramo drugu fazu uređenja fasade, dovršetak uređenja ostalog garderobnog prostora, daljnje ulaganje u scensku i pozorničku opremu. Radovi, ovisno o odobrenim sredstvima izvršit će se za vrijeme ljetne stanke 2019. godine, najavljuje Šestan.

 Sve to nastavak je ulaganja u Zorin dom: posljednjih pet godina dobio je klimatizaciju, osposobljena je protupožarna zaštita i panik rasvjeta, obnovljena vanjska i unutarnja stolarija, uređen je interijer kazališta i dio sanitarija za publiku, obnovljene  su uredske i garderobne prostorije, promijenjeno krovište i gromobranska zaštita, instalirane su nove sjedalice u gledalištu, uređena glavna dvorana i pod pozornice, a nabavljen je i dio scenske opreme.(KAportal)