Aktualno Magazin Zabava

Poštar u Indiji suspendiran jer nije dostavio čak 6.000 pisama

Poštar u Indiji suspendiran je jer utvrđeno da nije isporučio tisuće pisama tijekom više od deset godina, tako da svi oni koji su se čudili zašto im netko nije odgovorio na pismo ili prijavu za posao sada znaju tome razlog. Naime, na tisuće pisama i paketa slučajno je otkriveno kada se grupa školaraca igrala u napuštenoj pošti u indijskom selu Odhanga u državi Orissa.

Tako su djeca u dvorištu primijetila velike vreće s natpisima, a kada su ih otvorili otkrili su kartice za bankomate i bankarske knjižice. Ubrzo nakon toga pozvali su roditelje, koji su kontaktirali policiju koja je ispitala slučaj.

Pronađeno je oko 6.000 pisama i paketa, a najstarije datira čak iz 2004. godine. Približno 1.500 pisama je spašeno, ali mnoge pošiljke su uništene ili oštećene. Nevjerojatan poštar i krivac za sve je Jagannath Puhan koji je tijekom posljednjeg desetljeća bio zadužen u seoskoj kancelariji. Čini se da je poštar mrzio raznositi pisma, ali ne sva. Naime, preporučene i hitne pošiljke je uredno dostavljao, znajući da će pošiljatelj pratiti isporuku. Redovna pošta je, međutim, redovno završavala u skladištu, umjesto kod primatelja.

Još nije jasno poznato zašto je poštar zanemario svoje dužnosti, a branio se riječima da godinama nije mogao hodati normalno i stoga nije bio u stanju isporučiti pisma. (100posto.hr)