Aktualno OG sada Ogulin

Željko Stipetić u radijskoj emisiji “Oči u oči”

U emisiji Radio Ogulina “Oči u oči” danas je gostovao predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić. Glavni pokretač stvaranja  nezavisne liste, koja u Gradskom vijeću ima tri vijećnika, osvrnuo se na rad Vijeća, suradnju sa koalicijskim partnerima, te što je sve do sad učinjeno.

“Proteklih godinu i tri mjeseca smo radili dobro i mislim da smo mi, s nezavisne liste, nas dvadesetak, tridesetak, ostvarili rezultate koji se vide. Sadržajno je to OK, ali formalno moglo se i bolje. Promjena Statuta i Poslovnika je učinjena, a politika bi se trebala voditi kao i svaki drugi posao, bez smicalica. I na narednim sjednicama očekujem politikanstvo”-rekao je Stipetić i posebno se osvrnuo na tematsku sjednicu koju je sazvao radi dobrobiti grada i razvoja gospodarstva i koja je trebala trajati desetak minuta, a trajala je više od sata jer je za nju predložio izbacivanje Aktualnog sata, što je izazvalo reakciju oporbe, a nepotrebno. Jer, na koncu je odluka donesena jednoglasno.

Predsjednik Gradskog vijeća rekao je u emisiji da je samopromocija pojedinih gradskih vijećnika nepotrebna, a osvrnuo se i na korektnu suradnju sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, koji je tjedan dana prije u istoj emisiji pohvalio određene inicijative nezavisnih vijećnika, te na materijalnu korist koju ima kao predsjednik.

“Ja po sjednici vijeća imam naknadu od 800 kuna i to je moja “korist” od politike. Naknade  u nadzornim odborima trgovačkih društava lani su prepolovljene za predsjednike, a čak i više za njihove članove”-rekao je Stipetić i podsjetio da je glavni zadatak nezavisnih brinuti o  Poredicama, Poduzetničkoj zoni i Pučkom otvorenom učilištu, sukladno dogovoru sa koalicijskim partnerima. Za to su preuzeli odgovornost i tako će se i ponašati.

Na pitanje novinarke o razmiricama u vladajućoj koaliciji, posebno kada je u pitanju njegov komentar na pismo koje je gradonačelnik poslao ministru Goranu Mariću,  odgovorio je kako  ovakav način komunikacije, niti je dobar, niti čemu služi, niti išta rješava.   Ovakav način rada i komunikacije je, po njemu, štetan. Jedini motiv ovog pisma ministru bio je da se Ministarstvo proglasi krivim u slučaju da Grad Ogulin eventualno ne uspije prijaviti na natječaj izgradnju novog dječjeg vrtića u “Poredicama”, što po Stipetiću baš i nije točno.