Aktualno Županija

Badovinac pozvao Mandića da podnese ostavku, čak apelirao i na HDZ da pomognu i spase Karlovac od gradonačelnikovog “masakra”

– Sutra se održava sjednica Gradskog vijeća i apeliram na gradonačelnika da prije dnevnog reda podnese ostavku, zajedno sa zamjenicima i idemo na nove izbore. Je plava partija najjača u Karlovcu, ali Karlovac treba nešto drugo. Apeliram na HDZ Karlovca da nas spasi masakra gradonačelnika jer on očito ne zna voditi grad. On se izgubio u svojim nastojanjima. Ako ne podnese ostavku, apeliram na oporbene i pozicijske vijećnike, jer treba 2/3 većina, 17 vijećnika da bi se pokrenuo referendum o opozivu graonačelnika i zamjenika. Ovo je jedini, mislim zadnji način da pokušamo pokrenuti Karlovac. Mandić više ne smije biti gradonačelnik. On je pogubio konce i u svim tim kuloarskim pričama i njegovom načinu rada vidimo da više nije prvi čovjek grada nego samo figura, igračka nečija, on samo sluša i, trenutno izgleda, samo kima. Bilo mi je bolje dok je gradonačelnik bio Damir Jelić jer nije lagao da će zapošljavati i neke druge koji nisu iz plave partije, on je otvoreno zapošljavao isključivo iz plave partije, Mandić je lagao. Više ne bi trebao imati mogućnost voditi grad iz moralnih razloga, kao prvi čovjek je direktan krivac i direktno je utjecao na zapošljavanje, poručio je s današnje pressice građanski aktivist

Ispričao je kako smo u ovo gradu živjeli da bismo živjeli, umrli, čak i umirali jedno vrijeme da bismo živjeli, a sad živimo da bismo se iselili.

– To je zaključak politike koju Mandić provodi. Zašto? Jer je njegova politika doživjela poraz. U više navrata je najavljivao da će svaki natječaj za radno mjesto koje se tiče gradske uprave, ustanova, firmi biti otvoren. To je istina, imamo natječaje na stranicama, burzi rada, ali poslove i dalje dobivaju samo oni koji su zaokružili g. Mandića na izborima. To su ljudi koji su privrženi plavojj partiji, izjavio je Badovinac. Održao ju je ispred zgrade Gradske uprave, u dresu irske nogometne reprezentacije, u znak podrške onima koji su iselili iz Karlovca u Irsku, Njemačku…

– Ovo je moja podrška za te hrabre ljude koji su zbog politike masakra zapošljavanja koju g. Mandić provodi morali otići iz našeg lijepog grada. Nadam se da će se u spjeti vratiti, kazao je Badovinac.(Kaportal)