Aktualno OG sada Ogulin

“Svi za jednog, jedan za sve”

Tijekom protekle školske godine Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana prijavila se na natječaj Foruma za slobodu odgoja za sudjelovanje u projektu „Pokreni promjenu – prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“, te ušla u uži krug škola potencijalnih partnera. Djelatnici i učenici škole su tako osmislili projekt pod nazivom “Svi za jednog, jedan za sve”. Nakon drugoga kruga testiranja, pridružena je projektu u kojem je sudjelovalo petnaest škola iz Hrvatske. Za sudjelovanje i predstavljanje škole u projektu imenovani su Manuela Mihaljević Sabljak i Branko Rumenović, koji su ujedno bili i voditelji školskoga projekta, a projektni tim činili su i ravnateljica Sanja Dubić, pedagoginja Ivana Turkalj, te psihologinja Helena Štrucelj.

Danas je u školi upriličeno završno predstavljanje ovog projekta i njegovih rezultata, a u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Ivane Salopek Šumonja, predstavnika Općina Plaški, Josipdol i Tounj, ravnateljice Obrtničke i tehničke škole Ogulin Zrinke Ceranić Jurković, te učenika i djelatnika škole domaćina. Posebne gošće bile su predstavnice Foruma za slobodu odgoja, na čelu kojeg je izvršna direktrorica Eli Pijaca.
Inače, cilj projekta “Svi za jednog, jedan za sve” bio je smanjenje razlika među polaznicima različitih programa i usmjerenja te promocija strukovnoga obrazovanja. Za vrijeme trajanja projekta učenici su sudjelovali u nizu radionica i projektnih aktivnosti.