Aktualno OG sada Ogulin

“Potjehova družina” ostaje bez prostora -županija ga želi za kotlovnicu i spremište sječke

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, posjetili su Učeničku zadrugu Potjehova družina kako bi se upoznali s njihovim radom i problemom s kojim su suočeni.  Zadruga je, naime,  smještena u objektu uz Prvu osnovnu školu, bavi se djecom i njihovim odgojem. Pri tome su vrlo vrijedni i daju izniman doprinos lokalnoj zajednici. Pripremili su nekoliko vrlo posjećenih školskih predstava kao što su Pipi Duga Čarapa, Obitelj Kremenko i Mali Princ. Uz to organiziraju humanitarne akcije, oslikavaju zidove i obogaćuju krajobraz u okolici škole. Zid uz Prvu osnovnu školu također su oni oslikali. Sami su si tijekom školskih praznika uredili prostor u kojem borave i pretvorili ga iz neurednog spremišta u prelijepo okupljalište, gdje organiziraju radionice za učenike, kroje kostime, pripremaju med od maslačka i razne sirupe.
Ova udruga svoj rad u potpunosti financira vlastitim sredstvima; prodajom karata za predstave koje pripremaju, prodajom suvenira i ukrasa koje sami izrađuju, prodajom palačinki, fritula, meda, sirupa i drugih proizvoda koje sami proizvode. Ne samo da sebe financiraju, nego i drugima pomažu kad je to potrebno.
Međutim, sada su naišli na problem koji sami ne mogu riješiti. Naime, prostor u kojem borave kao i sama škola je pod upravom županije i trebao bi uskoro, još ove godine, radi ušteda na grijanju škole, biti pretvoren u kotlovnicu i spremište sječke. Time bi zadruga izgubila prostor u kojem drže vrijedne kostime i u kojem organiziraju radionice, što bi značilo da ne bi mogli nastaviti s daljnjim radom, a skupi kostimi i rekviziti koje su koristili u predstavama bi propali.
Gradonačelnik i zamjenici su ostali zadivljeni njihovim  radom i voljom koju su pokazali članovi zadruge. Obećali su im podršku, međutim izrazili su i žaljenje što im s ovim konkretnim problemom u ovako kratkom roku ne mogu pomoći. Vjeruju da će se u budućnosti ukazati prilika da im Grad omogući uvjete kako bi i dalje radili na korist zajednice. Na kraju su zamolili članove zadruge da ih ova prepreka ne obeshrabri, da ne izgube volju koju imaju, te da nastave s daljnjim radom.