Aktualno Županija

Peticiju za gradnju Obilaznice koja život znači Turanjčani dali Mandiću – sutra će ju uručiti Plenkoviću i Butkoviću

Peticiju s 3.606 potpisa, kojom traže što skoriji početak gradnje obilaznice, mještani Turnja predali su gradonačelniku Damiru Mandiću, a on će ju sutra uručiti predsjedniku Vlade i resornom ministru. Nadaju se da će tako ubrzati početak gradnje obilaznice koji zahtjevaju od listopadske tragedije i smrti desetogodišnjeg dječaka, njihovog susjeda, učenika OŠ Turanj.

– Gradonačelnik se obavezao da će peticiju predati premijeru Andreju Plenkoviću i Olegu Butkoviću, ministru mora, prometa i infrastrukture na sjednici Vlade 6. prosinca u Karlovcu. Htjeli bismo da, ako mogu, odu na Turanj i sami se uvjere koliko je prometno i zašto tražimo da se gradnja ubrza. Ne možemo više čekati, kazala je predstavnica mještana i Vijeća roditelja OŠ Turanj Nataša Lemić.

Peticiju za izgradnju obilaznice do sada je potpisalo 3.606 građana, od čega 2.287 elektroničkim putem, a 1.319 neposrednim prikupljanjem potpisa. Na FB stranici Obilaznica koja život znači peticija je još otvorena i građani ju mogu i dalje potpisati. (KAportal.hr)