Aktualno Županija

Nepopravljivi “vozač” iz Ogulina završio u zatvoru – U tri godine šest puta kažnjen zbog vožnje bez položenog vozačkog

Nepopraljivi “vozač” iz Ogulina, 37-godišnjak, završio je u zatvoru zbog uporne vožnje bez položenog vozačkog ispita. Koliko se puta upustio u takvu avanturu, vjerojatno ni sam ne zna, no policija ga je u tri godine šest puta zatekla da baš to čini. Ovaj put dobio je zatvorsku kaznu.

– U proteklom tjednu na području Policijske postaje Ogulin zatečen je vozač star 37 godina koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja uhićen i priveden na Prekršajni sud u Karlovcu koji ga je pravomoćnim Rješenjem osudio na zatvorsku kaznu od 20 dana. Naime, spomenuti vozač je unatrag tri godine u šest slučaja pravomoćno kažnjen zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, izvijestila je PU karlovačka.

Policija je protekli vikend pojačano nadzirala promet i pri tom zbog vožnje pod utjecajem alkohola iz prometa isključila 14 vozača i utvrdila 58 prekršaja nedozvoljene brzine. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojaša sankcionirano je 20 sudionika, a utvrđena su još 93 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Među pijanim vozačima najpijaniji je imao 2,29 promila alkohola, a među prebrzima najbrži je vozio 103 km/h, izvan naselja. (KAportal)