Aktualno OG sada Ogulin

Dalibor Domitrović: “Krivci su poznati, slijedi nastavak borbe za boljitak grada”

Povodom rješenja Vlade Republike Hrvatske kojim se raspušta Gradsko vijeće Grada Ogulina večeras je održana još jedna  konferencija za medije, na kojoj su se novinarima obratili gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.

U uvodnoj riječi gradonačelnik Domitrović podsjetio je još jednom kad je i zašto nastala kriza sa koalicijskim partnerima, napomenuvši kako se upravo njega javno proziva, a da on nije krivac svjedoči i današnja odluka Vlade. Još se jednom osvrnuo na propalu sjednicu Gradskog vijeća 16. studenog prošle godine, kada su ostavku, očito u dogovoru, podnijeli i nezavisni Željko Stipetić i HDZ-ov Milan Sabljak, a kasnije i druga potpredsjednica iz redova DSS-a Nikolina Radulović. U svom obraćanju, gradonačelnik je naveo koji su projekti zbog toga propali, te je još istaknuo:

Ivana Salopek Šumonja je prokomentirala nezainteresiranost gradskih vijećnika da se sjednica održi i donese proračun. Prozvala je 12 vijećnika iz redova HDZ-a DSS-a i Nezavisne liste Željka Stipetića, koji nisu pokazali dobru volju, iako je petoro vijećnika SDP-a željelo donijeti proračun i normalno nastaviti s radom:

 

Daniel Vukelja izdvojio je dijelove iz današnje odluke Vlade RH, koji potvrđuju da krivac za novonastalu situaciju nije gradonačelnik, jer se može isčitati kako u obrazloženju stoji da Gradsko vijeće Grada Ogulina nije donijelo proračun za 2019. godinu iz razloga što su predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća podnijeli ostavke, te nije sazvana sjednica tog predstavničkog tijela. Također se navodi da je gradonačelnik  izvršio svoju obvezu i predložio Proračun Grada Ogulina za 2019. godinu, no Gradsko vijeće nije donijelo ni proračun, ni odluku o privremenom financiranju, čime su se ispunili uvjeti za raspuštanje Gradskog vijeća:

Na pitanje novinara zna li se tko je povjerenik i kad možemo očekivati izbore, doznali smo da odluku o izborima donosi Vlada, a povjerenica će biti Marina Kolaković iz Karlovca.

Zanimalo nas je i mišljenje Ivane Salopek Šumonja o natpisima donedavnog gradskog vijećnika s Nezavisne liste, pravnika  Borisa Grgurića, koji je tvrdio se trebaju održati i izbori za gradsko vijeće, ali i izbori za gradonačelnika. Evo što je o tome rekla: