Aktualno Županija

FINA tek sad analizirala 2017. – poduzetnici u Karlovačkoj županiji ostvarili 9,5 milijardi kuna prihoda, najviše PPK, pa Heineken i HS Produkt

Dok se poslovanje u prošloj godini tek analizira, FINA-ini podaci za 2017. kažu da su poduzetnici u Karlovačkoj županiji, njih 2.093, sa 16.886 zaposlenih, ostvarili ukupne prihode od 9,5 milijardi kuna, rashode od 8,9 milijardi, a neto dobit od 487,5 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća iznosila je 4.890 kuna, što je 0,9 posto više no što je bila godinu ranije.

Po ukupnim prihodima, većim od milijardu kuna, prvi je PPK Karlovačka mesna industrija, Heineken Hrvatska sa 744 milijuna je drugi, a na trećem mjestu, s 576,3 milijuna kuna HS Produkt. Istovremeno je ta tvrtka prva po iskazanoj dobiti, Heineken drugi, a General Electric Hrvatska na trećem mjestu. HS Produkt je prvi i po broju zaposlenih, slijedi ga PPK pa General Electric.

Karlovac je među gradovima i općinama u županiji prvi po ukupnim prihodima poduzetnika – iznosili su 6,5 milijardi kuna – drugi je Barilović, a slijede Ogulin, Ozalj i Duga Resa. (KAportal)